Kupujete sedačku přes internet? Nechte si zaslat vzorek látky

Kupujete sedačku přes internet? Nechte si zaslat vzorek látky

Sdílejte

Při zařizování obývacího pokoje nebo celého bytu se snažíme nakoupit nábytek s co nejlepším poměrem cena výkon. A proto se často uchylujeme k e-shopům. Dají se na nich ale koupit i takové věci, jako je například sedačka? Podívejte se, na co si dát pozor.

Nová sedací souprava musí do našeho obýváku sedět tvarem, velikostí a barvou. A samozřejmě musí být také pohodlná. Jak dosáhnout splnění těchto parametrů, když nakupujeme přes internet?

Nakreslete si plánek

Místnost si nejdříve přeměřte a nakreslete plánek i s okny a dveřmi a hledejte ideální umístění. Podle velikosti místnosti si zvolte tvar sedačky a vhodný rozměr, tak aby se kolem ní dalo pohodlně projít a zároveň opticky nezahlcovala celou místnost. Ať už jste se rozhodli pro majestátní rohovou či účkovou sedačku, nebo menší trojsedák ke kterému připojíte více křesel, ten nejdůležitější krok máte za sebou.

Které materiály jsou trendy a cenově dostupné?

I když kožené sedačky patří mezi luxusní stálice, které sedí do každého interiéru, cenově jsou často daleko nad naším rozpočtem. Naštěstí existuje alternativa, která kůži co do kvality i elegance konkuruje – eko kůže. Vzniká nanesením vrstvy polyuretanu na bavlněný základ a na pohled je od kůže k nerozeznání.

Velmi populární jsou kombinace eko-kůže s látkou, kdy látková je sedací část a zbytek je z eko-kůže. Výsledný design je výjimečný, prudce elegantní na pohled a hebký na posezení. Vsadit můžete i na pouze látkové sedačky, které jsou rovněž cenově dostupné a vyhoví vám i v designu – nabídka barev a vzorů je totiž široká.

Konstrukce může být z kovu i dřevotřísky

U vybrané sedačky si dobře přečtěte popisek, z čeho je vyrobená konstrukce sedačky. Pokud je kovová, máte jistotu, že je pevnější a vydrží déle – to se však projeví i na ceně sedačky. Druhou variantou je dřevotříska, která je méně odolná, ale levnější. Důležitá je rovněž výplň, která se podílí na tom, jak dlouho bude sedačka držet tvar a neprosedí se. Dávejte přednost výplni z polyuretanové studené pěny, před běžnými pěnami nízké gramáže.

S barvami pracujte opatrně

I když je vaší oblíbenou barvou třeba červená, nezapomínejte, že všeho moc škodí a červená sedačka vás může brzy omrzet. Vsaďte spíše na trendy pastelové barvy, chybu neuděláte ani klasickou béžovou, bílou, šedivou či černou. Protože barvy na vašem monitoru mohou být jiné, než skutečná barva sedačky, vyžádejte si od e-shopu nejdříve zaslání vzorku látky zdarma. Tuto možnost nabízí například společnosti JENA NÁBYTEK. Takto si nejen zkontrolujete barvu, ale i si můžete osahat texturu látky.

Trendy šedou sedačku Baltic můžete doplnit třeba různě barevnými polštářky. JENA NÁBYTEK

Po převzetí si vše zkontrolujte

Objednanou sedačku si po převzetí zkontrolujte, jestli se při přepravě nepoškodila. Potom už se stačí se jen pohodlně usadit a užít si pohodlné posezení.

K rozkládací sedačce Enro si můžete nechat zaslat vzorek látky zdarma. JENA NÁBYTEK

Rate this post
Sdílejte