Vlastní bazén na zahradě poskytne soukromí a dokonalý komfort

Vlastní bazén na zahradě poskytne soukromí a dokonalý komfort

Sdílejte

Během teplých letních dní všichni toužíme po příjemném osvěžení. Děti i dospělí se nejen o prázdninách vydávají k vodě, kde se věnují vodním hrátkám i lenošení na sluníčku. Voda z nás odplaví starosti a po náročném pracovním dni se v ní skvěle zregenerujeme.

Na koupalištích a u rybníků je nezřídka přeplněno

Od návštěvy veřejných plováren, bazénů a aquaparků nás často odrazuje velký počet lidí. Zejména za horkého počasí tu bývají davy a mnohdy jen obtížně hledáme místo, na které bychom si mohli rozložit deku či lehátko. Navíc se během léta obvykle postupně zhoršuje kvalita vody v přírodních nádržích. Zejména v okamžiku, kdy se přemnoží nebezpečné sinice, nám mohou hrozit různé vyrážky a záněty. A dokonce ani upravená voda v umělých bazénech mnohdy při velké koncentraci návštěvníků nesplňuje hygienické normy.

Rodiny i jednotlivce od návštěvy koupališť odrazuje velká vzdálenost i vysoké vstupné

Pokud nemáme plovárnu, řeku nebo rybník v blízkém sousedství, často v horku zvažujeme, zda se na cestu vůbec vydat. Zejména menší děti a starší lidé často parné počasí těžko snášejí. U placených koupališť a bazénů nás zase mnohdy odradí nemalá cena. Obzvláště chceme-li vyrazit s celou rodinou, bývá zásah do rozpočtu domácnosti citelný.

Odpočinek u vody si můžeme užít i na vlastní zahradě

Pokud máme vlastní zahradu, nabízí se nám naštěstí jednoduché řešení. Vlastní bazén už dávno není výsadou těch nejmajetnějších. Pořídit si ho může téměř každá rodina. A pokud ho necháme zastřešit, můžeme se spokojeně koupat i na jaře a na podzim. Bazénové příslušenství nám pomůže se zajištěním provozu a údržbou. Filtrace, bazénová chemie a vysavače nám pomohou zajistit dokonalou čistotu vody, tepelná čerpadla zase zajistí příjemnou teplotu. A chceme-li se opravdu rozmazlovat, můžeme si dopřát i masážní trysky, slanou úpravu vody, protiproudy a působivé osvětlení.

Rate this post
Sdílejte