Pozoruhodný robotický vysavač

Pozoruhodný robotický vysavač

Sdílejte


Kdo by nechtěl přijít domů a mít uklizeno? Asi jen málokdo řekne, ne, já uklizeno mít nechci. Dnešní doba nabízí hodně uklízecích produktů a jedním z nich výkonný úklidový pomocník od Xiaomi, který dokáže uklidit přidělený prostor.

Díky dvěma gyroskopům a navigačnímu šestiosému gyroskopickému systému od proslulých značek  vysavač s názvem Xiaowa neztratí orientaci a dokáže provádět lineární úklid – i při najetí na nerovnost najede vždy opět na svou trasu. Tím překonává výrobky jiných firem s jedním gyroskopem.

Při spuštění si vysavač zmapuje úklidový prostor a uklízí v liniích tak, aby nevynechal ani kousek prostoru. V každém okamžiku má přehled o tom, která místa už uklidil, takže se nesetkáte se zběsilým a bezduchým pojížděním po bytě. Pokud zjistí, že mu dochází energie, dojede si pro ni k dokovací stanici a po nabití pokračuje tam, kde uklízení přerušil.

Vysavač je vybaven čidly, která ví dopředu i o každé překážce, která se na úklidové cestě vyskytne. Jeho sací výkon je slušných 1800 Pa. Díky ergonomicky vytvořenému sacímu systému se maximalizuje odsávání smetí a je docílen i tichý provoz. Velkokapacitní zásobník na smetí pojme až 640 mililitrů prachu. Za sebou může robot táhnout vlhký hadřík, umožňující provádět mokré vytírání v jednom cyklu. Hadřík je stále navlhčován z nádoby, kterou si vysavač veze a dávkování je regulováno dle aktuální nasákavosti podlahy pod vysavačem.

Vysavač překoná bez pomoci prahy a prahové lišty do výšky dvou centimetrů a vjede i pod postel s otvorem 91 mm od podlahy. Všechny pohyblivé součástky lze snadno demontovat a čistit.

Vynikající je i možnost řídit robot na dálku mobilní aplikací a nechat se třeba informovat o tom, kolik toho už uklidil…

https://www.xiaomi-czech.cz/xiaowa/

 

Rate this post
Sdílejte