Trojmístná nebo rohová pohovka? Podle čeho vybrat?

Trojmístná nebo rohová pohovka? Podle čeho vybrat?

Sdílejte
Zdroj: muzza.cz

Je vaše pohovka v obývacím pokoji už stará a proseděná? Máte pocit, že už si zaslouží klid a věčný odpočinek? Je načase pořídit novou pohovku, která tu starou nahradí.

Při výběru nové pohovky vás možná zarazí to množství, s nimiž se setkáte. Přece jen sedacích souprav je na trhu opravdu mnoho, dominují hlavně prostorné rohové pohovky, ale stylovější zase mohou být trojmístné pohovky, jež nejsou tak velké a nezaberou tak v obývacím pokoji tolik místa. Pokud jste velká rodina, možná váháte právě nad těmito dvěma pohovkami. A s tímto dilematem vám pomůžeme. Rozlouskneme tu záhadu!

Investovat do trojmístné nebo rohové pohovky? To je oč tu běží. Vždy vybírejte dle své vlastní intuice, nechte si však poradit i od odborníků. Rozhodujte se dle materiálu, pohodlnosti i velikosti, design nechte až na později.

Aby bylo vaše rozhodování snazší, přinášíme seznam výhod jedné i druhé sedací soupravy. Třeba právě výhody budou pro vás rozhodující.

 

Výhody trojmístné pohovky

Hlavní výhodou trojmístné pohovky je zejména to, že je menší, tudíž šetří místo. Na druhou stranu díky svým menším rozměrům nejsou ideální pro pětičlenné rodiny, ideální jsou tak pro tříčlenné rodiny, které se na ni skvěle usadí.

Trojmístné sedačky jsou snadno rozložitelné (drtivá většina z nich bývá rozkládací), navíc se hodí do jakékoli místnosti domu. Nemusí být jen v obývacím pokoji, ale mohou se umístit i do pokojů pro hosty nebo do dětských pokojů. Jejich výhodou je taky fakt, že nemusí být přitisknuty ke zdi, jako to často bývá u rohových sedaček. Vypadají totiž skvěle i ve volném prostoru.

Zdroj: muzza.cz

Výhody rohové pohovky

Co se týče rohových sedaček, tak ty jsou synonymem komfortu, prostoru a také dostatečného pohodlí. Jsou vhodné zejména pro vícečlenné rodiny, hodí se hlavně do větších obývacích pokojů, kde je na ně dostatek místa. Obvykle jsou rozkládací, což je jejich velké plus, když přijede návštěva z dalekého koutu republiky. Taktéž v sobě velmi často ukrývají úložný prostor, který lze využít různě. Rohové pohovky jsou bohužel méně variabilní, ale to je jen jedno malé negativum v moři výhod.

Zdroj: muzza.cz

 

Rate this post
Sdílejte