Trápí vás pomalá wi-fi? Zkuste rychlý internet na doma přes spolehlivé kabelové...

Trápí vás pomalá wi-fi? Zkuste rychlý internet na doma přes spolehlivé kabelové připojení

Sdílejte

Především kvůli mobilním zařízením, jako jsou chytré telefony, tablety, hodinky, televize či jiné komponenty chytré domácnosti, je dnes ve valné většině domácností standardem bezdrátové připojení k internetu. Má své nesporné výhody, ale určitě si vybavíte i nevýhody, a tak není potřeba zatracovat ani připojení kabelové.

Není wi-fi jako wi-fi

K tomu totiž v poslední době vcelku často dochází. Nutno podotknout: neprávem. Objevují se názory, že kabely již v dnešním online světě nemají místo, a budoucnost spočívá pouze v používání wi-fi. Pokud jste nějaký takový ohlas zaznamenali, správně by vás měl zarazit. Míchá do sebe dvě zcela odlišné věci. Průzkum společnosti Planet A zjistil, že existuje určitá (poměrně výrazná) část populace, která domácí wi-fi zaměňuje s wi-fi připojením od poskytovatele. A to jsou přeci dvě zcela odlišné věci.

Jak tedy wi-fi a kabelové připojení funguje?

Pravda je taková, že se můžete těšit spolehlivému internetu na doma, který je poskytován kabelovou cestou, a zároveň si užívat bezdrátového připojení na svém notebooku nebo smartphonu. Musíte totiž rozlišovat mezi technologií poskytovatele a technologií pro domácí síť. Do vaší domácí sítě, kterou lze realizovat jako bezdrátovou, je možné signál přivést přes kabel, optické vlákno, satelit nebo také přes wi-fi. I s připojením skrze například optické vlákno (technologie poskytovatele) jde brouzdat po internetu přes wi-fi (domácí síť). Stačí jen kabel strčit do wi-fi routeru, vytvořit domácí síť a je hotovo.

Výhody kabelového připojení

Sami jste se jistě několikrát přesvědčili o ne vždy stoprocentní stabilitě wi-fi. Signál také nemusí dosahovat do všech koutů vašeho domu či bytu. Kabel naopak nabízí větší stabilitu. Nepůsobí na něj negativně změny počasí a není rušen jinými signály. Nehrozí vám tak téměř žádné kolísání v rychlosti vašeho připojení. Pokud máte možnost, doporučujeme váš internet na doma realizovat skrze optiku. Rychlost, kterou od ní dostanete, je v porovnání s wi-fi nebo běžnými kabely mnohem vyšší.

Dostupný internet po Praze

Rychlý a dostupný internet by dnes již neměl být výsadou pouze pro vyvolené. V drtivé většina lokalit tomu tak skutečně naštěstí není, a to například díky společnosti AIM, která ve spolupráci se společností CETIN postupně pokrývá optickým připojením celou republiku. Jednou z jejich vlajkových lodí je internet Chodov. V celé této pražské části si můžete užívat stabilního internetového připojení bez výpadků, již od 200 Kč měsíčně. Kromě toho má každá oblast, ve které AIM působí, vlastní webovou stránku, na které se dozvíte běžné provozní informace, zhlédnete nabídku nových tarifů nebo se mrknete, jaké seriály jsou aktuálně v kurzu a co zrovna frčí v internetové televizi Kuki.

Surfujte po celé republice

Cílem zmíněného projektu je přinést rychlý kabelový internet do co největšího množství míst po celé České republice. Za uplynulý rok, po který kampaň aimzrychluje funguje, se podařilo napojit již tisíce obcí. Důkazem toho, že rychlého internetu si neužívají pouze v Praze, je aktuální úspěch v jiném městě. Internet v Plzni zaznamenal v únoru rekordní počet poptávek.

Zájem o kvalitní připojení neustále roste, proto se i vy, pokud se k vám ještě nedostalo, můžete v co nejbližším termínu těšit na internet od AIM. A přesvědčit se, že kabelům opravdu ještě neodzvonilo, ale právě naopak jsou nositelem rychlosti a stability. V neposlední řadě se vám dostane i kvalitního servisu v případě nějakých technických problémů, které se bohužel ve světě technologií čas od času vyskytnou.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte