Anhydritové podlahy – moderní řešení pro váš dům i byt

Anhydritové podlahy – moderní řešení pro váš dům i byt

Sdílejte

Rekonstruujete dům či byt a váháte, jakou podlahu zvolit? Nebo jste se rozhodli spojit instalaci podlahového vytápění s výměnou podlahy v místnosti? I my se nedávno po koupi staršího domku touto otázkou zabývali. A abychom vám usnadnili volbu, přinášíme shrnutí našich poznatků a zkušeností.

Jaké hlavní výhody mají lité podlahy?

Hladký povrch a snadná údržba

Lité podlahy jsou jednolité a zcela rovné. Odolný povrch navíc usnadňuje úklid. Nemusíme volit speciální čisticí prostředky ani se bát jejich poškození vodou. Stačí je zamést a při větším znečištění vytřít mopem.

Skvělé jako samostatná podlaha i jako podklad pro svrchní krytinu

Na lité podlahy můžeme kdykoli nainstalovat celoplošný koberec, linoleum, marmoleum či vinylovou nebo plovoucí podlahu. Skvěle ale budou vypadat i v případě, kdy se rozhodneme přiznat jejich povrch. Nemusíme se omezovat jen na klasickou šedou barvu. Lité podlahy lze zvolit v různých barevných odstínech.

Zlatá éra betonu je pryč. V kurzu jsou anhydritové podlahy

Anhydritové podlahy stále častěji nahrazují v minulých letech oblíbený beton. Jejich aplikace je snazší a výrazně rychlejší. Během jejich realizace nedochází téměř k žádným změnám objemu, proto v podlahách ze samonivelačního anhydritového potěru není třeba řešit dilatační spáry. Povrch podlahy je navíc možné zatížit již po několika dnech od její realizace.

Plánujete instalaci podlahového vytápění? Anhydritová podlaha vám zajistí dokonalý komfort

Při realizaci anhydritové podlahy zateče tekutá směs do spár a dokonale vyplní všechny prostory kolem topení. Podlaha je tak v přímém kontaktu s trubkami a snáze přijímá teplo. Pro anhydritové podlahy je navíc typická skvělá tepelná vodivost; hřát začnou vzápětí poté, co zapneme podlahové topení.

 

Rate this post
Sdílejte