Lodžie zvýší hodnotu bytu a zpříjemní bydlení

Lodžie zvýší hodnotu bytu a zpříjemní bydlení

Sdílejte

Architecture 1719526 640Zejména ve velkých městech žije spousta lidí v bytových domech. Jsou tedy odříznutí od možnosti posedět si venku na čerstvém vzduchu, nemohou si venku na sluníčku usušit prádlo nebo si dát ven sušit nasbírané bylinky. Jedinou záchranou je balkon či lodžie.

Víte vůbec, jaký je rozdíl mezi balkonem a lodžií? Lodžie má, na rozdíl od balkonu, boční stěny, a díky tomu může být obvykle výrazně větší než balkon. Balkon najdete ve většině bytů, lodžii však ne. Obvykle ale nebývá problém ji dostavět.

Lodžie se dají založit i do země

Pokud se obyvatelé bytového domu rozhodnou, že chtějí dostavět lodžie, v prvé řadě by si měli najít firmu, jako je například ta, poskytující lodžie Jičín, která se přímo na jejich výstavbu specializuje. Ti potom zváží, jakým způsobem by bylo dobré v daném případě betonové lodžie vybudovat. Existují dvě možnosti:

  • konzolové založení lodžie,
  • založení lodžie do země.

U prvního případu je výhodou, že se nemusí vykupovat pozemek okolo domu a není nutné provádět přeložku inženýrských sítí vedoucích těsně kolem domu. Druhý způsob je klasický, vybudují se nové základy vně stávajícího objektu a přikotví se ke stávajícímu základu domu.

Lodžie přesně podle vašich představ

Lodžie mohou být zalomené, nebo obdélníkové. Ty zalomené mají zkosené rohy, což napomáhá prosvětlení obytných místností. Kdo by toužil po ještě větší porci světla, tomu se budou líbit stěny lodžie s vybráním. Ty jsou ostatně doporučovány také do lodžií obdélníkových.

Různé možnosti nabízí i zábradlí. Může být například kovové, s ocelovým rámem a výplní z bezpečnostního skla. Někdy bývá betonové, jehož předností je větší soukromí, což ocení hlavně obyvatelé spodních pater. Vždy je však potřeba, aby se celý bytový dům shodl na jednom stylu lodžií.

Pokud o lodžie stojíte, prostudujte si web www.fimont.cz. Jde o webové stránky, na nichž nabízí montážní práce FiMont s.r.o., má na nich vyfocených i spoustu referencí.

Rate this post
Sdílejte