Letiště Praha parkování zdarma. Je možné najít místo, za které nebudu muset...

Letiště Praha parkování zdarma. Je možné najít místo, za které nebudu muset zaplatit?

Sdílejte

Aircraft 2518710 1280

Parkování řeší většina řidičů dnes a denně. Někteří v klidu, pro jiné jde o těžkou a stresující záležitost.A co teprve takové letiště Praha a parkování zdarma? Úkol hodný  mistra. Jak na něj? Zamysleme se nad několika taktikami, které by snad mohly  fungovat. Nicméně to nebude  jednoduchá operace.

Vyrážíme na dovolenou a rádi bychom ušetřili za parkování na letišti. Co udělat?

Nejdříve je dobré zvolit strategii a zamyslet se nad pravděpodobnými riziky. Těmi mohou být pokuty od policie či celní správy, poničení auta  vandaly, odtažení, problémy s majiteli pozemků nebo dokonce krádež vozidla.  Všem těmto situacím se samozřejmě budeme chtít vyhnout. Nicméně v případě parkování zdarma se s některými hrozbami musíme smířit. Nic totiž není zadarmo.

Nejdříve zvažme všechny placené alternativy 

Vždy záleží na tom,  pro jakou maximální  částku si můžeme dovolit sáhnout do kapsy a na jak dlouho auto odstavíme. V některých případech totiž opravdu můžeme zaparkovat zdarma a neriskujeme nic. Například pokud přijedeme před spodní terminál číslo jedna, nebo k hornímu číslo dva a zastavíme jen v expresním režimu na 15 minut. V tomto časovém úseku můžeme naprosto beztrestně a spolehlivě parkovat zdarma. Ale to většinou nestačí.

Jak se s parkováním na letišti výhodně vypořádat

Tím prvním řešením je stání přímo v prostorách parkoviště před hlavními terminály. Tím si, ale říkáme o odtažení a následnou, poměrně vysokou účtenku Jedná se o nejhorší a nejdražší variantu. Tou druhou je využití přilehlých parkovišť v areálu letiště Praha. Můžeme je nazvat “oficiální”. Jsou totiž provozovány samotným letištěm. Parkování bude sice klidné, ale cena druhá nejvyšší. I tato volba proto nebude tou nejlepší.

Další možnosti parkování, pokud jsme ochotni zaplatit 

Jednou z nejlepších možností, jak se s parkovacím úkolem vypořádat jsou neoficiální parkingy. Nejde samozřejmě o žádné temné uličky ani o tak trochu podvodná místa, ale pouze o označení parkovišť, které jsou provozovány soukromě.  Jaké jsou jejich hlavní výhody?

  • Především velmi dobrá cena, která se navíc účtuje za určité časové období a ne po jednotlivých dnech. Můžete zde, na rozdíl od oficiálních parkovišť, zůstat stát déle a stále za  méně peněz. Ideální jsou například pobyty přesahující 14 dní, kdy se dostanete  na opravdu zajímavé ceny.

  • Letištní pickup servis, který  zaručí odvoz a vyzvednutí na letišti při odletu a následném návratu z cesty. Většina neoficiálních ploch je totiž umístěna sice v nedalekém, ale přece jen v  okolí letiště. Proto je třeba na terminál pohodlně  i s kufry dojet. Tato služba je zdarma.
  • Bezpečnost vozidla v průběhu celého pobytu. Většina kvalitních parkovišť si dává  na ochraně záležet. Velmi často je zde přítomna ochranka 24/7, která dohlíží na celé parkoviště. Samozřejmostí jsou alarmy a kamerové systémy. V neposlední řadě se zde lze setkat s mechanickými zábranami krádeže, jako jsou ploty a  závory po objektu.

Co když se i tak rozhodnu pro parkování zdarma?

Samozřejmě, vždy je to na zvážení. I tady máme několik tipů, jak řípadné parkování zdarma řešit. První možností je dorazit autem k nejbližšímu parkovišti u některé zastávky veřejné dopravy a následně se dopravit na letiště autobusem. Za toto parkování byste zaručeně nic neplatili.

Druhou zajímavou možností je  zkusit zaparkovat na čerpací stanici Shell, která je jako jediná na Aviatické ulici. Přímo před ní je malý prostor určený k parkování. Nicméně při delším parkování hrozí odtah vozidla a navíc byste museli pěšky dorazit k terminálu. To je trochu krkolomné.

Poslední bezplatnou alternativou je odstavení auta  na některém z parkovišť místních logistických firem. Ty jsou přístupné veřejnosti a některé z nich jsou  v nedaleké vzdálenosti od terminálu. Avšak  v případě  delšího stání hrozí nebezpečí odtahu.

Bohužel parkování na letišti zdarma není úplně snadnou záležitosti. Máte nějaké tipy, jak tuto hádanku vyřešit? Napište nám do komentáře!

Rate this post
Sdílejte