Koupelnové předložky zajistí komfort a bezpečí

Koupelnové předložky zajistí komfort a bezpečí

Sdílejte

Bathroom 3563272 1280 (1)

Holé kachličky na podlaze koupelny bývají často studené a nepříliš hezké na pohled. To však můžeme jednoduše změnit! Koupelnové předložky na nich budou vypadat skutečně pěkně. Jsou dostupné v mnoha variantách; jejich barvy a styl můžete vybrat tak, aby plně ladily s ostatním koupelnovým zařízením a  navíc zabrání možnému uklouznutí při vykročení z vany či sprchy. Nemluvě o tom, že oproti studeným dlaždicím budou pro vaše chodidla znamenat příjemnou změnu.

Podle čeho vybrat předložku do koupelny?

Vybírejte ji tak, aby byl poměr  mezi její funkčností a kvalitou a vaší představou o jejím tvaru a barvě vyvážený. Pojďme se podívat, na co se při výběru zaměřit.

  • Materiál předložky by měl být dostatečně savý. Zároveň musí být dostatečně pevný, aby mohla předložka dlouho sloužit  i přes časté praní. To je důležité pro udržování hygieny a čistoty.
  • Tvar a rozměr hrají důležitou roli. Každá koupelna se liší, některé jsou maličké, jiné větší, mohou mít nestandardní tvar nebo originální řešení. Vyberte si  model tak, aby přesně zapadl do té vaší.
  • Design, styl a barvy: to je  zábavnější aspekt výběru. Nenechte se omezovat a zvolte si motiv, který vás potěší, bude ladit s jinými prvky koupelny a vytvoří  tak příjemné prostředí pro ranní chvíle spěchu i pro večerní relax ve vaně.
  • Bezpečnost je důležitá a výrobci na to myslí. Předložky jsou obvykle vybaveny protiskluzovou vrstvou na spodní straně, aby se zamezilo případným úrazům.

Jednobarevná nebo s motivem?

Možností je opravdu mnoho. Můžete zvolit jednoduchou jednobarevnou variantu, barevných odstínů existuje na trhu široká paleta. Líbí se vám veselá červená nebo třeba elegantní šedá? Záleží pouze na vás.

V nabídce jsou také například obrázky zvířat, nejrůznější plážové motivy, geometrické obrazce či módní vzory jako puntíky, proužky a čtverečky. Některé modely dokonce nabízí jemné 3D tvarování těchto motivů.

Z jakých materiálů jsou předložky vyrobeny?

Levnější produkty jsou obvykle vyhotoveny z umělých vláken. Mezi ně patří například polyester a akryl. Tato vlákna jsou nízkonákladovou surovinou pro výrobu textilií, výrobky  z nich se řadí mezi ty levnější. Zabezpečí ovšem dlouhou životnost předložky a dají se prát v pračce. Údržba je skutečně jednoduchá.

Přírodní bavlněná vlákno  je dražší než ta umělá. To má dopad i na cenu. Bavlna má ovšem zajímavější vlastnosti; dobře odvádí vlhkost a je vhodná pro citlivý typ pokožky. Je také lepší volbou pro alergiky, astmatiky a osoby trpící atopickým exémem. Při praní ji nemusíte věnovat žádnou zvláštní pozornost.

Jaké jsou variace tvarů a předložkových setů?

V nabídce prodejců najdeme například velké obdélníkové modely, které jsou vhodné pro otevřený prostor. Menší ve tvaru oblouku se hodí přímo před sprchový kout menšího prostoru; jsou praktické a vejdou se opravdu kamkoli. Před toaletu jsou určené speciální podložky. Často mají výřez, aby korespondovaly s tvarem klozetu.

Můžete také sáhnout po některém z kompletů. Jedná se o balíček několika typů, který je sladěn do stejných barev a stylu. Vaše koupelna tak bude jednotná a vzbudí celistvý dojem. Tyto sady jsou obvykle cenově výhodnější, než koupě jednotlivých částí zvlášť.

Bezpečnost především

Bezpečnost je důležitá a měla by vždy být na prvním místě. Mokré prostředí totiž často úrazům přímo nahrává. Výrobci na to ale samozřejmě myslí. Spodní strana předložek by proto  měla být vždy opatřena protiskluzovou vrstvou, která zajistí bezpečný pohyb vám i vašim dětem.

Co udělá dětem radost?

Nezapomínejte na vaše ratolesti! Stimulujte jejich fantazii různými dětskými motivy v podobě zvířat, obrázků nebo postaviček z dětských seriálů. Takových doplňků je skutečně . Koupání se tak může lehce proměnit v zábavnou hru!

Jaká koupelnová předložka se líbí vám? Napište nám komentář!

Rate this post
Sdílejte