Odhlučněte stěny interiéru a zbavte se nechtěného hluku

Odhlučněte stěny interiéru a zbavte se nechtěného hluku

Sdílejte

OdhlucnenistenMnozí z nás, kdo pracujeme v kanceláři sousedící s garáží či velkou montáží halou, zažíváme každodenně nepříjemný hluk, ruch, který nás ruší při práci. Můžeme si na něj po čase zvyknout, ale naše podvědomí jej stále vnímá a vadí mu. To stejné platí v případě, kdy žijeme v panelovém domě a máme sousedy, kteří jsou víc hluční, než je nám příjemné. Mohou to být obyvatele vedlejšího bytu, stejně jako ti pod námi či nad námi.

Ve všech případech, které uvádíme, je možné udělat během krátké chvíle účinné odhlučnění. Stejně tak je možné udělat odhlučnění, které pomůže, aby vy jste nerušili okolí. Třeba v případě, kdy máte hlučného koníčka, máte malé dovádějící děti a podobně.

Eliminace hluku v místnosti

Aby se vám pracovalo či žilo plnohodnotněji, řešením je odhlučnění stěny. Možností, jak na odhlučnění stěny, je použít kontaktní konstrukci při běžném hluku. Nejmenší tloušťka konstrukce je 1,5 cm i se sádrokartonem a zlepší neprůzvučnost stěny o 5 dB a výš. Nejúčinnější kontaktní řešení je o tloušťce 6,2 cm a zvýší účinnost konstrukce o 15 dB. Druhou možností je použití bezkontaktní konstrukce při výrazném hluku. Ve skladbě materiálů zůstává vzduchová mezera, dojde k minimalizaci spojení izolační konstrukce s původní stěnou. Tak se zvýší výkon odhlučnění na úkor větší tloušťky stěny. Toto řešení je velmi variabilní a lze jej přizpůsobit vašemu typu hluku, který vás ruší.

Materiál, který pomůže

Pomoct s řešením nechtěného hluku vám může i neprůzvučná akustická pěna. Její název je Silent Foam 120. Je vhodná do všech konstrukcí stropů, podlah i stěn. Dá se ji kombinovat s neprůzvučnými materiály jako např. Gecon, Wolf, pás Index a podobně. Tím, že dojde ke zkombinování různých materiálů jsou její pohltivé a částečně i neprůzvučné vlastnosti mnohem zlepšení a konstrukce znatelně odhluční prostor. Pěnu lze použít i na řešení snížení doby dozvuku – ozvěny v prostoru, kde vzniká nadměrný hluk.

Kompletní informace i možnost objednávek najdete na webových stránkách potichu.cz. Navštivte je a zbavte se nechtěného nadměrného hluku, který vám znepříjemňuje život.

 

Rate this post
Sdílejte