Jaká stínící technika je v současnosti populární?

Jaká stínící technika je v současnosti populární?

Sdílejte

DddPřes zimu bez stínění oken určitě přežijete. Některé typy stínicí techniky ovšem nemají za úkol pouze chránit vás před nepříjemným slunečním zářením. Snižují teplotní ztráty oken, skryjí vaši domácnost před zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích, odhluční váš dům. S instalací stínicí techniky tedy nemusíte čekat do jara.

 

To, o čem mluvíme, splňují zejména lamelové rolety umisťované z vnější strany okna. Dají se připevnit na klasická i střešní okna, která mimochodem chrání i proti nepříznivému počasí, takže zvyšují životnost samotného okna.

C

Lamelové rolety jsou v Česku velmi oblíbené

Do nových i rekonstruovaných domů se venkovní rolety instalují ve velkém. Proč? Jelikož:

  • Zvyšují bezpečnost vašeho domova, znesnadňují totiž práci zlodějům, kteří by se k vám chtěli dostat skrz okno.
  • Snižují prostup tepla a hluku do interiéru.
  • Chrání okno před nepříznivým počasím i mechanickým poškozením.
  • Dokáží v interiéru vytvořit úplnou tmu, což oceníte, pokud máte noční směny a přes den chcete spát.

Nevýhodou tohoto typu stínění je vyšší cena a obvykle také náročnější instalace než v případě interiérových rolet. Interiérové rolety bývají nejčastěji látkové, a jsou-li dobře vybrané, jsou pěkným designovým prvkem místnosti, přidávají jí na útulnosti.

Klasické žaluzie z trhu nezmizely

Vnitřní látkové rolety a venkovní rolety z trhu pomalu vytlačují klasické vnitřní žaluzie. Stále jsou však dostupné, montuje je například společnost Střechy a okna Zdeněk Kratochvíl. Firma je dodává v různých barvách a je schopná je instalovat i do střešních oken. Na střešních oknech se ovládají typicky pomocí ovládací tyče.

Přes léto užijete markýzy a okenní sítě

Co se naopak vyplatí nechat až na jaro, jsou okenní sítě proti hmyzu a markýzy. Hmyz přes zimu téměř nelétá a sluníčko tolik nepraží. Jak sítě, tak markýzy se navíc dají sehnat v provedení, které se na zimu sundává. Rozhodně však není potřeba pořizovat obě varianty. Markýza je vlastně plastová tkanina, jenom tmavá, aby snižovala prostup tepla do interiéru. Zároveň zabraňuje vniknutí hmyzu. Markýzy se doporučuje kombinovat s vnitřními stínícími doplňky (např. roletami či žaluziemi).

Zimu lze každopádně využít jako období pro vybírání. Zvolte si tu nejlepší stínicí techniku od profesionálů. Podívejte se na www.strechy-okna.cz a začněte vybírat.

Rate this post
Sdílejte