Jaký vyrobit plot? Materiálů je nepřeberné množství

Jaký vyrobit plot? Materiálů je nepřeberné množství

Sdílejte

Vyroba Plotu

Plot můžete vyrobit téměř z čehokoliv. Pokud ale chcete, aby dobře vypadal, pak vám v tomto článku určitě poradíme. Ukážeme vám totiž ty nejlepší materiály.

Sbít latě nebo natáhnout pletivo. To sice může fungovat, ale nebudete to vypadat tak dobře. Pokud chcete opravdu estetický a funkční plot, pak se musíte nad výběrem materiálu náležitě zamyslet.

Ploty ze dřeva

Dřevo dříve poskytovalo lidstvu drahocenný oheň a příbytek. A vydrželo tu s námi až do dnešních dní. Používá se nejen pro stavbu dřevostaveb, ale také k výstavbě plotů. Stále se jedná o oblíbený materiál, po kterém dodnes sahají tisíce majitelů domů. Poskytuje totiž nepřeberné možnosti na poli povrchových úprav a tvarů.

Nejčastěji se používá smrkové, borovicové nebo modřínové dřevo. Vsadit na dřevěný plot tedy můžete nejen pokud máte hluboko do kapsy. Připravte se ale na to, že jej budete muset neustále udržovat. Je jedno, jestli zvolíte službu jako jsou ploty na klíč v okolí Prahy, nebo si jej postavíte sami. Pravidelné údržbě se zkrátka nevyhnete.

Drátěný plot

Další velice rozšířenou variantou je pletivo. Drátěný plot je možné rychle postavit a také velice levně koupit. Jediné, co potřebujete, jsou sloupky, pletivo a konzole pro uchycení pletiva. Vhod přijde pro oplocení vetší zahrady, výběhu zvířat nebo stavebního pozemku v průběhu stavby domu. Sice nejde o nejlepší variantu, ale vzhledem k jeho ceně jde o velice dobrou alternativu.

Další ploty

Materiálů, ze kterých můžete plot postavit, je nepřeberné množství. Mezi oblíbené produkty se ale v posledních letech tlačí plast. Ten má totiž velice dobrou životnost a nepřeberné množství povrchových úprav. Můžete pořídit téměř jakýkoliv tvar i barvu, což je jeho nesporná výhoda oproti ostatním materiálům. Prodává se ve dvou variantách – levnější recyklát a PVC. Drahý, ale velice krásný pak může být kovaný plot. Vsadit můžete i na gabiony nebo beton.

Rate this post
Sdílejte