Bez maltové směsi se na stavbě neobejdete

Bez maltové směsi se na stavbě neobejdete

Sdílejte

Brick 316089 640Maltová směs je oblíbeným stavebním materiálem profesionálních zedníků. Snadno si s ní poradí také stavebníci, kteří svůj dům budují na vlastní pěst. Maltová směs sehrává roli během staveb nových budov, ale také rekonstrukcí. Velmi dobře se s materiálem totiž pracuje a můžete si vybrat z různých druhů maltových směsí přesně podle Vašeho přání a potřeb daného projektu. Pojďte se s námi podívat na správný výběr maltové směsi a její náležité použití.

Široké využití maltové směsi nejen pro pojivo mezi cihlami

Pokud jste někdy přemýšleli nad složením maltové směsi, tak opravdu nejde o žádnou vědu. Jedná se o složení písku, vápna, vody a někdy i cementu. Maltová směs je většinou prodávána v suché směsi, kterou si následně uživatel sám umíchá přímo na místě stavby a to nejčastěji s pomocí míchačky. Poměr míchání a doba schnutí maltové směsi závisí vždy na typu maltové směsi. V zásadě se jedná o spojovací materiál, ve většině případech mezi cihlami. Využití nalezne ale také během přípravy před omítáním, na spárování, pro lepení dlažeb a obkladů či pro lepení tepelně izolačních desek. Základní rozdělení maltové směsi podle kterého je dobré řídit se při výběru materiálu je na tradiční zdicí malty, malty pro zdění a omítání, malty pro tenkou spáru a tepelně izolační malty.

Concrete 169641 640

Velký výběr maltových směsí u společnosti Sakret

Využití maltové směsi má své výhody především díky jednoduchému použití. Dalším plusem je ekologická stránka, jelikož maltové směsi jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň vytváří zdravé životní prostředí pro žití. Velký výběr maltové směsi naleznete u společnosti Sakret, která je výrobcem kvalitních, praxí prověřených stavebních hmot a sofistikovaných systémových řešení. Mezi jejich výběrem maltových směsí nechybí zdicí malta, cementová malta, univerzální malta ani například malta lícová.

 

Rate this post
Sdílejte