Bezrámová okna pro dokonalý výhled

Bezrámová okna pro dokonalý výhled

Sdílejte


oknaOkna pouští do vašich místností kýžené světlo a plně ovlivňují atmosféru vašeho bydlení. Čím větší je dopad světla přes sklo, tím světlejší a přívětivější se místnost jeví. Rámy však často narušují výhled ven. Bezrámová okna tento problém vyřeší. Poskytují totiž nerušený výhled do exteriéru a umožňují prolnutí místnosti s venkovním prostředím.

Jedinečná konstrukce

Název těchto oken je poněkud zavádějící, protože sice mají rám, ale ten je mnohem užší a nenápadnější než u běžných oken. U bezrámového okna je rám integrován do okna a následně je přilepen ke sklu. Tato konstrukce je tak úzká, že profily i vodicí lišty posuvného okna mohou být integrovány do podlahy, stěny a stropu. Jsou téměř neviditelné.

Tato konstrukce navíc umožňuje realizovat velmi velké okenní prvky jako bezrámová posuvná okna. Stejně tak lze realizovat rohové prvky bez přídavné lišty, takže celý roh místnosti je vytvořen jako průhledná skleněná fronta bez narušení okenních rámů.

Pro další zvýšení komfortu bydlení můžete bezrámová posuvná okna vybavit elektromotorem pro elektrické ovládání. Díky tomu můžete okno pohodlně otevřít stisknutím tlačítka.

Přístupnost

Bezrámové zasklení vytváří nejen plynulý přechod z hlediska vzhledu. U bezrámových oken je totiž rám zcela v jedné rovině s podlahou, podobně jako u zdvižně-posuvných dveří. To znamená, že zde není žádná rušivá bariéra, a proto jsou tato moderní okna dokonale vhodná pro domácnosti osob s tělesným postižením.

Jak se udržují okna bez rámů?

Dalším velmi pozitivním vedlejším efektem posuvných oken bez rámů je, že nevyžadují velkou údržbu. Vzhledem k tomu, že neexistuje žádný vhodný rám a těsnění, je třeba pravidelně čistit pouze povrch skla.

Moderní okno bez rámu

Hlavním aspektem okna bez rámu je jeho použití jako designového prvku v modernější architektuře. Okna od podlahy až ke stropu, zajišťují vysokou úroveň dopadu světla. Oproti rámovým oknům, která jsou nejen překážkou v architektonickém řešení, ale také rušivým prvkem pro dopad světla a výhled ven, jsou v moderní architektuře stále častěji používaná právě bezrámová okna.

Nezapomeňte, že fasáda obvykle zanechá první dojem z domu. Díky této konstrukci působí fasáda mimořádně impozantně a zároveň elegantně a mizí hranice mezi obytným prostorem a exteriérem.

Tepelná izolace, zabezpečení a zvuková izolace

S bezrámovými okny nemusíte akceptovat žádná omezení z hlediska bezpečnosti, tepelné izolace nebo zvukové izolace. Stejně jako u běžného okna lze použít bezpečnostní sklo ESG nebo VSG. Bezrámová okna mohou být navíc vybavena elektrickým zabezpečovacím systémem. Patří sem monitorování polohy, které pomocí magnetických kontaktů kontroluje polohu posuvných prvků, a také alarmový pavouk pro sledování rozbití skla.

Nevýhodou těchto velkých prvků je však vysoká úroveň slunečního záření a s tím související ohřívání místnosti za nimi. Proto je vhodné zvolit protisluneční skla a případně další zařízení na ochranu před sluncem, jako jsou rolety nebo venkovní žaluzie.

Řešením jsou prémiová okna a dveře Vojtal

Nabízíme prémiové výrobky, nadstandardní služby a pomoc zákazníkům při nejasném výběru. V České republice není nouze o kvalitní výrobky. Jejich funkčnost a design bohužel často padá se způsobem montáže, nedostatkem času na přípravu a návrh, špatnou orientací v sortimentu nebo jen špatnou komunikací. Služby, které Vám nabízíme, jsou proto podloženy dlouholetou praxí z projekce, přípravy výroby, montáže a řízení staveb. Na základě získaných znalostí Vám dokážeme poradit a vybrat řešení přesně pro Vás.

Přicházíte s nápadem a představou, odcházíte s funkčním a estetickým řešením. Více informací najdete na www.vojtalsro.cz.

Rate this post
Sdílejte