Podzimní údržba zahrady bude brnkačka!

Podzimní údržba zahrady bude brnkačka!

Sdílejte

ListiKupí se vám na cestách i trávě listí, ale i na příklad větvičky z prořezaných stromků, keřů a živých plotů? Šetřete svá záda i čas a úklid zahrady si ulehčete.

Babí léto s každým s každým spadaným lístkem hlásí pomalý ale jistý příchod podzimu. A i když ještě nenastal čas na poslední posekání trávy před zimou, zahrada je čím dál více pokryta listím ze stromků i keřů.

Shrabané listí, pokud není napadané plísní, se skvěle hodí do kompostu, ale i pro zazimování rostlinek. Na chodnících, schodech, cestičkách a terasách ale může udělat více škody než užitku.  Stejně tak i na trávě, pokud se pod listím začne šířit plíseň.

Jenomže ne vždy je práce s hráběmi snadná a vlhké lístky se navíc špatně dolují z dlaždic i schůdků. Vždy ale můžete sáhnout po moderních pomocnících, kteří vám díky inovativní technologii při práci s listím pomohou a hlavně ulehčí.

Výkonný bateriový fukar na listí Kärcher LBL 4 Battery Set s 36 V lithium-iontovou baterií přináší volný pohyb po celé zahradě i v jejích zákoutích. Dosahuje rychlosti vzduchu až 250Km/h, tudíž si snadno poradí s listovou nadílkou po ostříhání živých plotů, tak i pokrývkou na trávě a chodníku. Výkon si samozřejmě můžete upravovat dle vlastních potřeb ve dvou stupních, takže záleží jen čistě na vás, jakou sílu zvolíte. Pokud narazíte na přilepené nečistoty, snadno je odstraníte ostrou hranou fukaru. Manipulace s fukarem je díky ergonomickému tvaru snadná, a proto vás práce s ním zkrátka neunaví. Bateriový fukar od Kärcheru je tedy skvělým pomocníkem pro udržování okolí domu ve zdravém a čistém pořádku.

1444170 Hero 04 96 Dpi (jpg)

Chcete se do úklidu zahrady opravdu opřít anebo si rovnou připravit listí pro humus?

Zahradní aku vysavač listí Kärcher BLV 36-240 Battery fouká, vysává a drtí nejen listí, ale i zelený odpad. Vše, co nemá na vaší zahradě co dělat, se díky velké sací síle a proudem vzduchu 770 m³/h stane minulostí.

Navíc jej využijete celoročně – při zastřihávání okrasných keřů i živého plotu, ale také při sekání trávy. Dokonce i při pletí plevele. Ten vytrháte, necháte vedle záhonů a pak jen vyfoukáte nebo vysajete.

Lbl Path Hedge Green App 01 Ci15 96 Dpi (jpg)

Potřebnou sílu zahradního vysavače lze plynule regulovat pomocí otáček – můžete zvolit buď maximální dobu chodu na jedno nabití baterie, nebo velký výkon. Další volicí páčka umožňuje přepínání mezi nastavením foukání a vysávání, rovněž lze používat jejich kombinaci. Při vysávání je využit velký vak na listí, ve kterém se veškerý zelený odpad rovnou drtí nadrobno. Kolo ventilátoru je kovové, což zajistí jeho dlouho životnost a odolnost. Aby nebyla manipulace při delších pracovních intervalech únavná, je vysavač na listí vybaven komfortním přenášením pomocí ergonomické druhé rukojeti pro optimální rozložení hmotnosti. K pohodlné manipulaci přispívají i odnímatelná vodící kolečka.

Více informací a tipů pro krásnou zahradu naleznete na https://www.karcher.cz/cz/dum-a-zahrada.

 

Rate this post
Sdílejte