Jak snížit výdaje za elektřinu a plyn

Jak snížit výdaje za elektřinu a plyn

Sdílejte

Flame 871136 640Všichni, kdo si přejí ušetřit za vytápění, ohřev vody nebo vaření neboli za energie, díky kterým tyto činnosti můžeme vykonávat, by si měli každoročně provést plyn srovnání či  srovnání elektřina. Záleží na tom, kterou energii využíváte. Srovnání je dostupné online, kdykoli a odkudkoli si jej budete přát učinit. Během pár minut můžete zjistit, zda je vám v místě bydliště k dispozici jiný, levnější dodavatel, nebo zda je ten váš nejvýhodnější.

Vše na jednom místě

Už jsme zvyklí, že se cena plynu každoročně mění, přesto vždy s napětím očekáváme, jak se její vývoj bude ubírat. Na webových stránkách usetreno.cz najdete srovnání dodavatelů plynu i elektřiny. Díky srovnání cen jednoduše zjistíte, jaké jsou rozdíly u jednotlivých dodavatelů.

Stejně tak je vám k dispozici ceník plynu 2021. V ceníku však najdete pouze ceny za dodávku plynu, nikoli celkovou cenu včetně poplatků za distribuci. Celkovou cenu zjistíte právě díky online kalkulačce plynu neboli srovnání plynu, o kterém jsme mluvili výše.

Ve srovnání najdete menší i velké dodavatele, jmenujme např. Lumius, Blue – Gas, Bohemia Energy, X Energie, ČEZ Prodej, Moravská plynárenská, Skautská energie a mnoho dalších.

Kalkulačka plynu online

V kalkulačce budete vyplňovat jen pár základních údajů, je to skutečně snadné. Jde o údaje o vaší spotřebě, zda bydlíte v domě nebo bytě, také k čemu využíváte plyn nejčastěji, z jakého jste kraje, kdo vám energii dodává nyní a příp. i produkt, no a na závěr vaše telefonní číslo. Poté kliknete na buton „Ukázat srovnání“ a uvidíte, jak si jednotliví dodavatelé stojí.

Snížit výdaje za energie můžete samozřejmě i tím, že si koupíte účinnější kotel, termohlavice na radiátory, budete topit na nižší teplotu a přiobléknete se, nebo snížíte o pár stupňů teplotu vody. Hospodyňky začnou používat pokličky a v troubě upečou dvě jídla najednou. Toto chování a srovnání cen energií na webu usetreno.cz vám určitě přinese do kapsy několik set až tisíc korun.

Rate this post
Sdílejte