Tvorba webových stránek Liberec – dochází vám inspirace ohledně designu webu? Třeba...

Tvorba webových stránek Liberec – dochází vám inspirace ohledně designu webu? Třeba nějakou načerpáte zde

Sdílejte

Přijít při tvorbě webových stránek se zcela originálním designem je obtížné, ne-li přímo nemožné. Ať již vás napadne cokoliv, na některé z miliard stránek internetu to již pravděpodobně je.

To by vás ale nemělo odradit od vlastní tvorby – ostatně, ryzí originalita je značně přeceňovaná. Nebojte se proto při úvahách o designu inspirovat některým z kvalitních vzorů. Zde vás zavedem ke zdrojům některých z nich.

WebDesign Inspiration

Nomen omen – na této stránce jistě najdete něco, co pak můžete napodobit při vlastní tvorbě. na WebDesign Inspiration si můžete různé stránky, které zde představují tvůrčí agentury i individuální designéři prohlížet podle oboru, barevného schématu, typu stránek či designových stylů.

Tvorba webových stránek Liberec
Tvorba webových stránek Liberec

CSS Nectar 

CSS Nectar je další skvělá zásobárna nápadů. Zde představené webové stránky jsou hodnoceny na základě kvality designu, kódování a kreativity. Bylo by s podivem, kdyby vám alespoň některá z nich nepadla do oka.

Awwwards

Také tato databáze stránek má systém hodnocení pro zde přihlášené weby a každy den představuje nejzajímavější novinky. Příjemné je také to, že na Awwards se jde více do hloubky a každá ze stránek je podrobněji analyzována z technického hlediska.

U zde představovaných stránek převažují neortodoxní a moderní designy.

siteInspire

Zajímavou funkcí databáze siteInspire je třídění stránek nejen podle klasických kritérií designu, stylů či oborů, ale i podle platforem, na kterých byly tyto stránky vytvořeny. Jestliže tedy právě vytváříte stránku dejme tomu v Shopify, jednoduše můžete odfiltrovat zbytek.

Designinspiration

Na Designinspiration nenajdete celé stránky, ale spíše jednotlivé designové nápady, ať již jde o zajímavé grafiky, kresby, fotografie a další vizuální lahůdky. Jestli máte kreativní blok, tato stránka vám může pomoci jej překonat

Pinterest

Rozhodně jeden z nejslavnějších katalogů svého druhu, kde se také točí velké peníze. Platforma Pinterest vám v jednoduché mřížce představí nejrůznější obrázky, fotografie i designy, kterých má k dispozici prakticky neomezené množství. Probírat se můžete různými kategoriemi, včetně kategorie „web design“.

Template Monster

Tento web je více komerční a zaměřuje primárně na prodej předpřipravených webových šablon, ale i tak byste rozhodně na Template Monster zavítat měli. Můžete zde načerpat spoustu nápadů nejen z hlediska grafiky, ale i rozložení webového obsahu.

OnePageLove

Zde najdete bohatství nápadů pro jednostránkové weby, jak dává samotný název tušit. Můžete se libovolně procházet poměrně obsáhlou galerií, nebo vyhledávat podle konkrétních specifik. Jestliže máte za úkol stvořit dnes poměrně populární jednostránkový web, rozhodně  OnePageLove nemíjejte.

Dribbble

Dribbble slouží k sebeprezentaci individuálních designérů, kteří se zde mohou podělit o plody své práce od webových aplikací přes ilustrace, webdesigny a mnoho dalšího. Další stránka, kde načerpat nové podněty pro vaši práci!

Znáte i vy nějaké zajímavé zdroje inspirace pro webový design? Klidně je zmiňte v komentářích – budeme rádi za každý váš příspěvek!

Rate this post
Sdílejte