Chcete si pořídit kočku? Jaké vybavení budete potřebovat do začátku?

Chcete si pořídit kočku? Jaké vybavení budete potřebovat do začátku?

Sdílejte

Cat 4282123 640Pořízení kotěte je zodpovědný krok, který je potřeba dobře zvážit. Malý roztomilý tvoreček totiž postupně vyroste v dospělou kočku, která s vámi bude žít několik dalších let. Impulzivní pořízení kočky například dítěti k Vánocům proto není příliš šťastným krokem, mnohem lepší volbou je v tomto případě morče, které je méně náročné a dožije se kratšího věku. Jestliže jste však svoje rozhodnutí dobře zvážili a kočku si chcete pořídit s vědomím zodpovědnosti za ni, je potřeba si připravit základní vybavení. Co vše budete potřebovat?

Základem je kočičí toaleta

Ať již bude kočka žít s vámi v bytě anebo bude mít občasný výběh do venkovního prostoru, v každém případě je nutné jí pořídit kočičí toaletu. Tu musíte naplnit stelivem, které je nutné pravidelně měnit. Kočka je tvor milující čistotu, a jakmile bude mít pocit, že stelivo není dostatečně čisté, vykoná svoji potřebu jinde, například na vašem zbrusu novém koberci. Pro váš komfort je vhodné pořídit rovnou hrudkující stelivo, které je možné spláchnout po použití do záchodu a také takové, které pohlcuje nepříjemné pachy.K manipulaci se stelivem budete také potřebovat praktickou děrovanou lopatku, kterou bude možné z kočičí toalety vyseparovat větší části a zbytek steliva přitom zůstane na místě k dalšímu použití.

Kočičí stolování

Kočka samozřejmě potřebuje také misku na žrádlo a vodu. Pořídit jí můžete ještě třetí misku, abyste jí mohli oddělit dávky suchého a mokrého krmiva tedy granulí a konzerv nebo kapsiček. Do začátku je potřeba také pořídit samotné krmivo. Volte raději speciální typ splňující potřeby vaší kočky, například pro malá koťata granule složením i velikostí přizpůsobené jejich tělíčkům.

Kočka potřebuje také zábavu

Není nic horšího než nudící se kočka. Abyste těmto stavům u vašeho mazlíčka spolehlivě předešli, pořiďte mu praktické škrabadlo anebo rovnou kočičí strom. Po tom bude kočka moci volně šplhat přesně tak, jak je zvyklá v přírodě a také si o něj brousit své drápky, což je přirozená potřeba všech koček. Škrabadlo je možné pořídit také samostatně a umístit jej například na postranní část područky u křesla anebo pohovky, na kočičím stromě ale bude mnohem lépe situované a kočce dobře na očích.

 

Rate this post
Sdílejte