Betonová stěrka nachází uplatnění v exteriéru i interiéru

Betonová stěrka nachází uplatnění v exteriéru i interiéru

Sdílejte

Residence 2219972 640Pokud plánujete rekonstrukci rodinného domu, respektive bytu, poohlédněte se po aktuálních trendech. V interiéru i exteriéru nachází uplatnění například betonová stěrka, která dokonale vypadá v koupelnách, obývacích prostorech, ale klidně i na venkovní fasádě. Chcete si aplikovat betonovou stěrku svépomocí? V následujících řádcích vám o tomto materiálu něco prozradíme.

V současné době jsou k mání různé varianty povrchů, některé jsou více luxusní, jiné zase méně, ovšem přijde si na své opravdu každý. Betonové stěrky zažívají obrovský boom, protože působí nadčasově, minimalisticky a elegantně. Prostoru vtisknou punc ojedinělosti. I v exteriéru vypadají půvabně, ovšem pozor, při nákupu materiálu rozlišujte interiérové a exteriérové stěrky.

Betonová stěrka pro exteriér

Co se týče betonové exteriérové stěrky, tak ji můžete často vidět nejen na fasádách, ale zdobí se pomocí ní i sokly, opěrné zídky, ploty a podobně. V neposlední řadě slouží k povrchové úpravě zateplovacích systémů, takže možností je opravdu spousta. Stěrka představuje cenově přijatelnější náhradu za těžký přírodní kámen, protože betonový vzhled dokáže udělat stejnou parádu jako kámen.

Betonová stěrka pro interiér

V interiérech se používá stěrka stále častěji. Sice v minulosti byla vnímána jako chladný povrch, který měl své příznivce a odpůrce, nicméně v posledních letech se její popularita zvyšuje. S betonovou stěrkou rozhodně nic nezkazíte v koupelně (například ve sprchovém koutě), kuchyni a na schodištích. Slouží i jako skvělý povrch na krby, u konferenčního stolu či pracovní desky.

Stěrka je vysoce odolná, a to proti poškození, vodě, chemikáliím, oleji a dalším neduhům. Povrch je totiž zalakovaný speciálním polyuretanovým lakem. Vyberte tedy správný odstín a pusťte se do modernizace interiéru a exteriéru.

 

Rate this post
Sdílejte