Dřevěná podlaha? Ne, kvalitní vinylová!

Dřevěná podlaha? Ne, kvalitní vinylová!

Sdílejte

Sony Dsc

Nezatracujte vinylové podlahy! Obzvláště ty současné, které na pohled nerozeznáte od podlah dřevěných. A ty opravdu kvalitní vám stejně dlouhou dobu vydrží.

Kvalitní vinylová podlaha odolá mechanickému poškození, je tvrdá, pružná a rozměrově stálá. Přirozeně teplá, tichá a s nízkým tepelným odporem. Uživatelé však umí ocenit, když je pokládka podlah snadná a podlaha nenáročná na údržbu. Zdůrazňujeme ovšem pojem kvalitní vinylová podlaha. Tou není každý vinyl, na nějž narazíte v hobby marketu.

Rozměrová stálost

Při výběru vinylové podlahy svou pozornost zaměřte hned na několik parametrů. Mezi ně patří rozměrová stálost, kterou najdete v technickém listu daného produktu. Tato cifra se udává v procentech a zákazníka informuje o tom, do jaké míry se krytina většinou působením tepla může roztáhnout. Obecně platí, že čím nižší rozměrová stálost, tím se jedná o rozměrově stálejší výrobek. Kvalitní vinylové podlahy disponují rozměrovou stálostí okolo 0,15 %.

Tloušťka

Dalším parametrem, na nějž byste se při výběru měli zaměřit, je tloušťka nášlapné vrstvy. Ta by samozřejmě, obzvláště pokud vaše nová podlaha bude vystavena velké zátěži, měla být pokud možno co nejsilnější.

Odolnost vůči bodovému zatížení

Důležitým pojmem je také odolnost vůči bodovému zatížení. Tento údaj, s nímž se opět setkáte v technickém listě, vás zase informuje o stupni protlačení vzniklém působením těžkých předmětů. I v tomto případě podobně jako u rozměrové stálosti platí, že čím nižší hodnota, tím lépe.

Obraťte se na specialisty!

Kvalitní vinylové podlahy najdete například v nabídce renomované plzeňské firmy PARKETCENTRUM s.r.o. (na internetu hledejte pod odkazem podlahy Plzeň). Ta se od konkurence odlišuje velmi vstřícným až rodinným přístupem k zákazníkům, kterým spolu s pokládkou nabízí i kompletní podlahové poradenství.

Dlouholetá působnost na trhu

Důkazem kvality odvedené práce profesionálních podlahářů je mimo jiné i jejich dlouholetá působnost na trhu. Během šestnácti let (mezi lety 1994 a 2020) položili podlahy o celkové ploše 727 159 m², což je pro představu více než trojnásobek rozlohy plzeňské ZOO! A vy tuto plochu můžete rozšířit!

Podlahy všech barev i dezénů

V nabídce najdete podlahy různých barev i dezénů. Podlahy dostatečně silné, rozměrově stálé a zdravé (bez obsahu ftalátů)! Je libo vinylovou podlahu v dekoru bílé rustikální borovice? Nebo tmavší borovice sibiřské? Můžete je mít! Stejně jako vinylovou podlahu bukovou, dubovou, z farmářského dřeva, topolu i habru. Portfolio společnosti obsahuje více než 300 různých dekorů, z nichž vybrat jeden zřejmě nebude snadný úkol. Ale to zřejmě bude jediný problém, který bude s vinylovými podlahami od společnosti PARKETCENTRUM spojen. S kompletním sortimentem podlah se můžete seznámit na odkazu vinylové podlahy Plzeň.

 

Rate this post
Sdílejte