Jak vybírat betonové ploty a schody, aby se staly ozdobou zahrady?

Jak vybírat betonové ploty a schody, aby se staly ozdobou zahrady?

Sdílejte

SchodyPokud rekonstruujete nebo stavíte dům, neměli byste věnovat pozornost pouze jeho vnitřku, ale též okolí. Je to totiž to první, co příchozí uvidí. Zahradní doplňky je třeba ladit citlivě, aby hezky korespondovaly se zbytkem zahrady. Příjezdová cesta, chodník, parkovací stání a oplocení neplní pouze praktickou, ale hlavně reprezentativní funkci.

Zajistěte si dostatečné soukromí

Díky betonovému plotu budete dokonale schováni před zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích. Je zpravidla tvořen stavebními kameny v různých odstínech upravenými kladívkováním. V zahradě tak nebude působit rušivým dojmem, i když se nejedná o přírodní materiál. Zdicí kameny jsou speciálně ošetřeny, čímž eliminují znečištění a pronikání vody. Navíc jsou mrazuvzdorné. Ke stavbě betonového plotu lze rovněž využít tvarovky, které představují ucelený systém modulového zdění. I v tomto případě máte na výběr z řady povrchových úprav. Povrch může být hladký, štípaný, broušený nebo škrábaný. Velmi oblíbená je rustikální úprava.

Tip při terénních nerovnostech

Venkovní schodiště se hodí nejen ke vstupním dveřím domu, ale také všude tam, kde potřebujete vyrovnat nerovný povrch pozemku. Chcete-li ho ladit co nejvíce do přírodního tónu, vybírejte schody věrně imitující dřevo nebo starý ohlazený kámen. Stanou se tak vkusným doplňkem terasy a zahrady. Nechybí jim mrazuvzdornost a impregnovaný povrch.

Bezpečný přístup do domu

Chodníky tvořené betonovou dlažbou se velmi snadno udržují, a kromě toho si při jejich stavbě můžete pěkně vyhrát. K dostání je totiž široká škála vzorů, barev, tvarů a velikostí. Jednoduše je tak přizpůsobíte tvaru cesty. Nedílnou součástí chodníků jsou obrubníky, které plní důležitou funkci. Tou je perfektní zpevnění pochozí a příjezdové cesty.

Rate this post
Sdílejte