Jak zařídit dětský pokoj? Nejdůležitější je kvalitní a estetický dětský nábytek!

Jak zařídit dětský pokoj? Nejdůležitější je kvalitní a estetický dětský nábytek!

Sdílejte

PostylkyTéměř každé dítě dokáže bez dlouhého rozmýšlení zodpovědět otázku, jak by měl vypadal jeho dětský pokoj. Často je přitom patrné, že mu už při pouhém líčení vyrůstá před rozzářenýma očima dokonalý obrázek jeho vysněného zázemí. Mnozí rodiče se při vybavování dětského pokoje snaží přáními svého potomka opravdu řídit, obvykle je však třeba sloučit jeho představy a zvolit kompromis, který bude alespoň do jisté míry odpovídat představám dítěte, zároveň ale zajistí vhodné podmínky.

Dětský nábytek musí pojmout vše potřebné i poskytnout prostředí pro studium a volnočasové aktivity

Dětský pokoj obvykle slouží jako herna, studovna, relaxační zóna i ložnice. Mezi nezbytný dětský nábytek tak v první řadě patří kvalitní postel odpovídajících rozměrů, dětská šatní skříň a další úložné prostory, sloužící k ukládání hraček, sportovních i výtvarných potřeb a dalších nezbytností. Školáci ani starší předškoláci se navíc neobejdou bez psacího stolu, který poskytne dostatek prostoru pro psaní úkolů o práci na počítači. I menší děti by však v pokojíku měly mít alespoň malý pracovní stolek.

Ti nejmenší mají specifické potřeby. Co nesmí v jejich pokojíčku chybět?

Pro miminka jsou určeny bezpečné dětské postýlky. Někteří rodiče je umisťují do vlastní rodiče, přibývá ale rodin, v nichž má dítě již od prvních dnů vlastní pokoj jen pro sebe. Dětské chůvičky přitom rodičům pomáhají udržet si dokonalou kontrolu. V pokoji pro miminka a batolata nesmí chybět hračky, ale ani kvalitní komody s přebalovacím pultem. Právě ty jsou pro moderní domácnosti v podstatě nepostradatelné; nejen, že je na nich vždy k dispozici ideální plocha pro výměnu plen či převlékání miminka; disponují i praktickými policemi či zásuvkami, do kterých je možné uložit jak pleny, tak i osušky, kosmetiku a oblečení.

 

Rate this post
Sdílejte