Pohodu a klid na učení zajistí školákovi harmonický dětský pokoj

Pohodu a klid na učení zajistí školákovi harmonický dětský pokoj

Sdílejte

531955 0401184408Jak ho ale zařídit, když máte k dispozici jen omezený prostor a napjatý rozpočet? Stačí na to jít chytře a přemýšlet nad každým detailem. Když zařídíte dětský pokoj již pro malého školáka šikovně a prakticky, může mu vydržet dlouhá léta, aniž by bylo nutno zásadní kusy nábytku měnit či doplňovat.

Ušetřete si práci a kupte rovnou sestavu

Hledáte jednotlivé kusy dětského nábytku, psací stůl, židli, skříň, postel a skříňky a snažíte se je dokonale sladit k sobě? Pokud nepatří do jediné sestavy, těžko kdy dosáhnete harmonického dojmu. Navíc za dětský nábytek zaplatíte více, než je bezprostředně nutné. Chcete-li si ušetřit čas i peníze, kupujte rovnou dětské nábytkové sestavy obsahující jak skříň a malé skříňky, tak psací stůl a často i nějakou tu poličku navíc. Potřeba je obvykle dokoupit pouze židle, kterou je nutno přizpůsobit věku dítěte a jeho potřebám. V některých případech bývá součástí sestav dětského nábytku také postel s úložným prostorem, častěji je však nutné právě tento kus nábytku koupit samostatně. To už ale obvykle nepředstavuje takový problém a design postele je možné snadno sladit se zbytkem pokoje. Koupě kompletní nábytkové sestavy zajistí vašemu dítěti dostatek úložného prostoru a vám dokonalé využití místa i v menším dětském pokoji. Ten bude navíc působit harmonickým dojmem a dítěti se v něm bude dobře odpočívat i studovat.

Židli vybírejte opravdu pečlivě

Židle pro malého školáka by měla být především rostoucí, aby bylo možno ji přizpůsobit často s měnícím proporcím dítěte. Jinak hrozí, že budete každý rok kupovat novou. Dítě by mělo mít při posedu na židli rovná záda a chodidla by měla spočívat rovně na podlaze. Velké klouby my měly svírat přibližně pravé úhly. Zajistíte-li svému dítěti židli podle těchto několika málo pravidel, můžete si být jisti, že se mu bude dobře pracovat.

Podlaha v dětském pokoji

Každá zóna dětského pokoje klade na podlahu jiné nároky. V herní zóně je potřeba mít dostatečně velký a teplý koberec, který poskytne izolaci od podlahy i při dlouhém sezení na zemi. V pracovní části pokoje je zase lepší upřednostnit hladkou podlahu, jež umožní snadné přejezdy kolečkovou židlí bez zamotávání se do koberce. Ideální je například vinylová podlaha. Pro odpočinkovou část počítejte s kombinací hladké podlahy a teplého koberce, který poskytne ráno útočiště nohám deroucím se z vyhřáté postele.

Rate this post
Sdílejte