Postel pro děti se zábranou

Postel pro děti se zábranou

Sdílejte

Postelprodeti

Postel se zábranou je jedním z bezpečnostních variant, jak vaše dítě ochránit. Ať jsou děti v jakémkoliv věku, určitě se shodneme na tom, že jejich bezpečnost je základ. Buďme tedy důslední a dávejme pozor i na vybavení dětského pokoje. Jaké zásady a postupy bychom měli v této souvislosti dodržovat? Třeba se postarat o klidný a bezpečný spánek dítěte. Zvlášť toho malého.

Bezpečnost především

Jestliže máte doma čerstvého novorozence, pak to bude pravděpodobně nejjednodušší. Co se týče postýlky a bezpečnosti při spaní, pro novorozence se volí nejčastěji samostatná, nebo přístavná dětská postýlka, nebo kolébka. V posledních letech se také vrací zpět trend spát s děťátkem přímo v manželské posteli, nejčastěji mezi rodiči. Tohoto způsobu se ale mnozí obávají, aby miminko ve spánku nezalehli. Je to samozřejmě teoreticky možné, avšak bát se toho nemusíte je to skutečně nepravděpodobné. Rodičovský instinkt je silný.

Když už je dítě už větší, nebo během spánku živější, mohlo by spadnout dolů. Bude proto načase porozhlédnout se po bezpečné variantě. Dobrým řešením bude dětská postýlka s boční konstrukcí, neboli ohrádkou. Ta se většinou nechá sundat dolů. Platí tu ale jedno doporučení, pokud se bojíte, že dítě vypadne, nebo naopak přeleze, vyberte takovou postýlku, která není příliš vysoko nad podlahou. Pro vás bude možná lehce nepohodlné natahovat se pro dítě níž, pro něj se však jedná o bezpečnější variantu. Kdyby se cokoliv stalo, je blíže zemi.

Dětská postýlka se zábranou

Postel s bočními stranami je skvělá volba pro bezpečnost dítěte. Ohrádka kolem postele zajišťuje, že dítě nevypadne z postele ven a je v bezpečí. Nabízejí se zde různé varianty – buď s ohrádkou po všech čtyřech stranách, nebo pokud je dětská postel u zdi, z té strany být ohrádka nemusí. Ohrádka kolem postele je dostupná v různých variantách, můžete si zde tedy vybrat, jestli chcete přes zábranu na dítě vidět – v tom případě může být zábrana ze sítě, a nebo jakákoliv látková varianta, kterou můžete i sami ušít.

Jen bezpečná postýlka nestačí

Dětský pokoj by měl být v nejlepším případě celý vybaven pouze dětským nábytkem. Tak budete mít záruku, že bude vše co nejbezpečnější Kvalitní dětský nábytek a vybavení jsou často ergonomicky navržené tak, aby sloužily k více účelům, například k rozvíjení jemné a hrubé dětské motoriky. Na trhu je v dnešní době skutečně hodně nevšedních a nápaditých výrobků do dětských pokojíčků. V posledních letech se rozrostl trh o domácí designéry a malé poctivé firmy. Mají jak vlastní e-shopy, tak i kamenné obchody, nebo i show roomy.

Kvalitní materiály

Jeden z hlavních důvodů, proč bývají české výrobky dražší než ty zahraniční, je kvalita. Čím dál více domácích výrobců v posledních letech tíhne k opravdu špičkovému zpracování. I to je jeden z pilířů dětské bezpečnosti. Vše v dětském pokoji by tedy mělo být co nejvíce zaoblené, bez toxických barev a laků a bez malých snadno vdechnutelných částeček. Pak máte jistotu, že si váš malý průzkumník neublíží.

Dětský pokojíček tak může být naprosto bezpečný a přesto vypadat krásně a dětsky. Už žádné provizorně oblepené ostré rohy molitanem.

Rate this post
Sdílejte