Opravy střech: Kdy a za jakého počasí rekonstruovat?

Opravy střech: Kdy a za jakého počasí rekonstruovat?

Opravy střech nechte na roční období s nejpříznivějším klimatem. Jaro, léto nebo začátek podzimu, kdy nehrozí sněhové přeháňky, je ideální.

Sdílejte

2711 2208002964

Máte rodinný dům a připadá vám, že pořád „lítáte kolem baráku“? Představovali jste si klidné posezení na terase se sklenkou vína a západem slunce, ale místo toho jeden víkend sekáte trávu, druhý víkend natíráte plot a další pro změnu řešíte prasklinu na fasádě? Kolem domu je pořád práce dost. Nezapomínejte ani na to, co není vidět – například na střechu. Na opravy střech mnohdy zapomínáme, ale to není ideální. Zaděláváme si na nepříjemné problémy, které nás mohou stát dost peněz.

Nezapomínejte na kontrolu a opravy střech!

Všechno má svůj čas. Zpravidla, aby vše probíhalo „jako po másle“ a nečekaly vás žádná nečekaná překvapení, je vhodné naslouchat radám zkušenějších a počkat si na správný čas. Opravy domu nejsou výjimkou. My se teď zaměříme konkrétně na již zmíněné opravy střech.

K výměně střechy můžete přistupovat ze tří důvodů. Buď řešíte akutní havárii, nebo vaší střešní krytině končí životnost anebo se vám prostě už stávající vzhled vašeho domu nelíbí a plánujete změnu. V případě havárie, kdy vám do domu zatéká, není radno příliš otálet. Zatékání může narušit konstrukci střechy a to zavání závažnější patálií.

Naplánujte si výměnu střechy na jaro, léto nebo podzim

Pokud ale zatím „nic nehoří“, vyplatí se počkat na vhodný čas. Jakmile se ze střechy snímá původní střešní krytina, zůstává dům po jistou dobu nechráněn. Proto se vyplatí počkat na roční období s minimem srážek. Déšť sice nemůžete předpovídat se 100% přesností, ale sníh už se předvídat dá. Minimálně v období od dubna do konce října se dá předvídat, že sněžit nebude.

Není třeba se ale obávat. Profesionální firma na opravy střech má k dispozici dostatek zakrývacích plachet a o váš dům se postará. Nicméně prodlevy zbytečně rekonstrukci prodlužují. Pokud chcete, aby vše odsýpalo, domluvte si opravu střechy na roční období s nejpříznivějším klimatem.

Obecně ale platí, že tím nejlepším, co můžete pro stav své střechy udělat, je prevence. Tou je v tomto případě pravidelná kontrola jejího stavu.

Rate this post
Sdílejte