Pronájem bytu: Na jaké obtíže se musíte připravit?

Pronájem bytu: Na jaké obtíže se musíte připravit?

Sdílejte

Live 1722299 640V okamžiku, kdy si hledáte nové bydlení, je třeba zvážit, zda budete opět bydlet v pronájmu, nebo raději dáte přednost investici do vlastního bydlení. Druhá varianta je samozřejmě lepší, ovšem potřebujete k tomu dostatek finančních prostředků, jinak si vlastní byt nemůžete dovolit, maximálně přes hypotéku. A ani ta zdaleka není dostupná všem, je nutné mít patřičnou bonitu. Pronájem bytu je tak jediným řešením pro značnou část lidí. Co vás čeká, pakliže hledáte byt k pronájmu v Praze, ale i dalších městech v České republice?

Vysoké ceny

Pronájem bytu v Praze je obecně výrazně dražší nežli v ostatních částech republiky. Je to samozřejmě dáno atraktivitou lokality. Praha disponuje kompletní infrastrukturou, jsou zde veškeré úřady, školy apod. V neposlední řadě tu máte nejširší možnosti z hlediska pracovních příležitostí. Pakliže někdo nabízí prodej bytu v Praze, obvykle stojí tolik, že si jeho pořízení většina lidí prostě nemůže dovolit, aniž když má solidní úspory a dobrou mzdu. Pronájem bytu v Praze je sice také drahý, dá se však už bez problémů platit, máte-li alespoň průměrné příjmy.

Nestíháte sledovat nabídky na pronájem bytu? Pomůže hlídací pes

Problém je, že nemovitosti k pronájmu z trhu většinou rychle mizí, často si zájemci danou nemovitost ani nestihnou prohlédnout a už se musejí poohlížet po jiné. Proto je dobré si při hledání vypomoci různými triky, vyplatí se sledovat specializované weby, například reality.idnes.cz. Zde si lze navolit službu hlídacího psa, díky níž vám neujde jediná nabídka. Zadáte si konkrétní parametry a služba vám začne posílat veškeré aktuální nabídky na email. Zvýší se tím vaše šance na pronájem bytu za dobrých podmínek, aniž byste museli hledat celé týdny a měsíce.

Co dělat v době koronaviru?

V současnosti je značně omezena možnost osobních návštěv a prohlídek, neboť zde existuje vysoké riziko šíření nákazy. Proto je praktické co nejvíce využívat různé online prohlídky, vybírat nemovitosti na základě detailně zpracovaných videí a fotografií. Pak už vám obvykle postačí pouze jedna rychlá osobní návštěva a během pár minut uděláte definitivní rozhodnutí, zda daný pronájem akceptujete, nebo se raději budete poohlížet po jiných nemovitostech k pronájmu.

Rate this post
Sdílejte