Aby deprese neměly šanci!

Aby deprese neměly šanci!

Sdílejte

Lamp Gc373f624b 640

Podzimní dny jsou v plném proudu a chlubí se svojí sychravostí, ranními mlhami a brzkým stmíváním. Přinášíme vám pár tipů, jak nepropadat splínům, ale naopak ve zdraví a síle přečkat tu dlouhou dobu do prvního jarního dne.

Stále jako ve dne

Je vědecky dokázáno, že světlo povzbuzuje psychiku, aktivitu a mentální pohodu. Navíc vyměníte-li bílé a modré studené tóny za ty sluníčkové, jako je žlutá či oranžová, máte vyhráno! A díky úsporným provedením se nemusíte bát rozsvítit doslova celý dům od závěsných lustrů po stolní lampičky. Myslete na všechny tmavší kouty  i  na dobré osvětlení schodiště. Pokud patříte mezi romantické duše, můžete doladit atmosféru ještě zářícím krbem či svíčkou na stole.

Rostlinami k životu

Není žádným tajemstvím, že zelená v nás vyvolává pocit zdraví a životní energie. Proto je vhodné po ní v tuto dobu opravdu sáhnout a zaplnit v bytě prázdná místa rostlinami všech různých odstínů zelené. Navíc ochotná a zkušená prodavačka vám jistě poradí, jakou rostlinu kam postavit kvůli stínu, kdy hnojit a jak často zalévat. Není to zase tak těžké, uvidíte! I váš interiér dostane tímto nový kabát a impuls.

O zábavu postaráno

V časech těžkých i těch depresivních vám pomůže blízkost známých či rodiny. Neschovávejte se proto doma a nepropadejte splínům. Naopak, i přes menší nechuť vyrazte na výlet, zorganizujte rodinná setkání či společné akce přátel u dobrého vínka. Smích a vzpomínky na společné zážitky ve vás vyvolají opět tu správnou životní energii.

Pohoda a ztišení

Toužíte-li také po celý život po svém klidném koutku, nastal ten správný čas si jej udělat. Vyhraďte si v místnosti jeden kout pouze pro sebe. Pokud nejste nakupovací typ, sežeňte si prostorné křeslo třeba z bazaru, k tomu malebný stolek, teplou deku a polštář. Tady můžete trávit volné chvilky s knížkou či šálkem dobré kávy. A pamatujte, toto místo je teď jen a jen vaše!

A jaký recept proti podzimnímu smutku je ten váš?

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Sdílejte