Připravte se na podzim s kvalitní motorovou zahradní technikou

Připravte se na podzim s kvalitní motorovou zahradní technikou

Sdílejte

Foto 1173Podzim pomalu ale jistě klepe na dveře. Zahrady u našich domovů a chalup si žádají potřebnou péči a je nejvyšší čas se jim začít věnovat. Říjen a listopad sebou přináší jak úrodu, tak i spadané listí či nemocné větve stromů. Pojďme se spolu podívat na nejpotřebnější motorovu zahradní techniku Stihl, se kterou nezanedbáte žádný kout Vaší zahrady!

Oživte stromy a keře s motorovým křovinořezem

Na podzim ze všeho nejdříve uslyšíte volání o pomoc od stromů a keřů. Suché, odumřelé či nemocné větve si žádají sestřih či prořez. Velké množství větví se o sebe odírají, navzájem soupeří a způsobují si tak poranění kůry. Mladý strom potřebuje pouze zkrátit větve. V každém případě ve Vaší výbavě motorové zahradní techniky nesmí chybět motorový křovinořez. S lehčím motorovým křovinořezem si vystačíte při ošetřování trávníku či malých keřů. S kvalitnějším motorovým křovinořezem se již můžete pustit do ošetřování i nepřístupného terénu.

Foto 1192

Udržujte čistotu na Vaší zahradě s motorovými foukači a vysavači

Spadané listí a větvičky ze stromů se mohou stát užitečným odpadem. Použít je můžete na ochranu rostlin či půdy před mrazem. Spadané listí také lze kompostovat a vytvořit si ideální substrát pro jakékoliv rostliny. K efektivnímu shrabání odpadu ze stromu si pořiďte motorový foukač či vysavač. Fukary odpad odfouknou z cest či trávníku. Vysavače zase nasátý odpad rozdrtí a vyfouknou do vaku.

Nezapomeňte na ochranu rostlin před příchodem zimy

Kromě údržby zahradních stromů, keřů a rostlin je na podzim potřeba věnovat se i ochraně těchto rostlin. Aby se příchod zimy nestal pro rostliny osudným, využijte granulované či kapalné látky určené pro ochranu rostlin. Aplikaci si usnadníte s motorovými rosiči, které svým výkonem a komfortní výbavou umožňují efektivní a síly šetřící práci.

Rate this post
Sdílejte