Chemická injektáž zdiva, nebo elektroosmóza?

Chemická injektáž zdiva, nebo elektroosmóza?

Sdílejte

ZedVe starých rodinných domech se často setkáte s nedostatečnou hydroizolací, která se potom projevuje vlhkostí. V takovém případě na scénu nastupuje sanace zdiva, která se provádí hned několika možnými metodami. V posledních několika letech se prodraly techniky jako elektroosmóza a chemická injektáž zdiva. V následujících řádcích vám prozradíme, čím se od sebe jednotlivé způsoby odlišují a na jakém principu fungují.

Pokud je tedy vaším cílem sanace zdiva, obraťte se na profesionály, kteří vám provedou práci odborně a spolehlivě. Specialistou na danou oblast je jednoznačně profesionál jménem František Hróz.

Elektroosmóza

Samotný název napovídá, že elektroosmóza využívá elektrický proud, a to konkrétně stejnosměrný. Pomocí něj se totiž potlačuje proces kapilárního vzlínání vody. S tímto způsobem sanace přišel F. F. Reuss v roce 1807. Postupem času se technologie zdokonalovala, a proto se vyznačuje hned několika přednostmi. Výhod je hned několik, například při vysoušení zdiva nejsou žádoucí stavební práce, a tím pádem se nenaruší statika nemovitosti. S elektroosmózou zvládnete izolovat jakoukoliv tloušťku zdi. V neposlední řadě vás nadchne i to, že se jedná o cenově přijatelné řešení.

Izolace chemickou injektáží

Další možností je chemická injektáž zdiva, s níž uspějete na všech druzích vlhkého zdiva. Dosáhnete vnitřní vodoodpudivosti a póry stavební hmoty se vyplní pomocí injektážní látky. František Hróz používá jako injektážní látku silikonové mikroemulze, silikonové krémy, akrylátové gely a polyuretanovou pryskyřici.

Chemická injektáž zdiva se vyznačuje celou řadou předností. Jedná se o jednoduchou a rychlou metodu, jak odstranit vlhkost z objektu. Při injektáži se nenarušuje statika domu a použít ji můžete i v místech, kde nejsou možné jiné technologie.

Rate this post
Sdílejte