5 rad, jak vybrat zahradní traktor na sekání trávy

5 rad, jak vybrat zahradní traktor na sekání trávy

Sdílejte

5 rad, jak vybrat zahradní traktor na sekání trávy

Zahradní traktory jsou dnes hojně využívány nejen při úpravě travnatých ploch na veřejných místech či rozlehlých pláních, ale i v menších soukromých zahradách. Ti z vás, kteří doma mají vlastní zahradní traktůrek, jistě potvrdí, že jde o velmi dobrého pomocníka, který vám ušetří spoustu práce. Pokud traktor na sekání trávy doposud nemáte a trápíte se s kosou či ruční sekačkou, je na čase to změnit. Níže přinášíme pár rad, jak postupovat při výběru zahradního traktoru.

1. Jedině traktor s výkonným motorem

Zásadním parametrem, který určuje kvalitu traktoru, je výkon jeho motoru. Pakliže si pořídíte traktor, který bude mít pod deset koní, nemůžete očekávat, že zvládne i náročnější terén. Obecně se doporučuje zvolit takovéto zahradní traktory, které mají výkon přes deset koní.

2. Traktor musí mít dostatečný záběr

Dalším, co ovlivňuje kvalitu a také rychlost sekání trávy, je záběr traktoru. Zde je nutné sdělit, že není potřeba za každou cenu vybírat takové zahradní traktůrky, které budou mít maximální záběr. Záleží totiž na velikosti pozemku, o který se budete starat. Ve chvíli, kdy má vaše zahrada plochu třeba jen kolem jednoho tisíce metrů čtverečních, v poklidu si vystačíte se strojem, který má záběr kolem 70 centimetrů.

3. Záleží i na velikosti koše

Moderní zahradní traktory mají sběrný koš, do něhož se hromadí posekaná tráva. Díky tomu se nemusíte namáhat se sběrem trávy, péče o travnatou plochu je tak ještě pohodlnější. Jakmile ale dojde k naplnění koše, je třeba jej vysypat. Abyste to nemuseli provádět příliš často, pořiďte si takový traktor, který bude mít dostatečně objemný sběrný koš. Minimální objem by měl činit 100 litrů, čím více, tím lépe.

4. Umí traktor mulčovat?

Mulčování je procedurou, která napomáhá k provzdušnění trávníku a odstranění plevele. Pokud chcete mít na zahradě opravdu pěkný trávník, investujte do traktoru, který kromě sekání trávy zvládne právě i mulčování.

5. Před koupí si traktor vyzkoušejte

Nákup zahradního traktoru je investicí v řádu tisíců korun. A to pro mnohé z vás jistě není málo. Proto je dobré si stroj vyzkoušet ještě před samotným nákupem. Každý kvalitní prodejce by vám to měl umožnit.
Zahradní traktory vám ze sekání trávy udělají příjemnou záležitost, na kterou se možná dokonce budete i těšit. Pokud se při nákupu traktoru budete držet alespoň výše uvedených rad, pak vás tento pomocník rozhodně nezklame.

Komerční sdělení

Rate this post
Sdílejte