Jak si snadno vytvořit inteligentní domácnost?

Jak si snadno vytvořit inteligentní domácnost?

Sdílejte

Smart Home 3096219 640Moderní prvky, systémy a zařízení dnes dokážou výrazně zpříjemnit život. A týká se to rovněž bydlení. Pakliže si z vašeho bytu či rodinného domu chcete vytvořit inteligentní domácnost, která bude odpovídat nárokům 21. století, jde to poměrně snadno.

Co je smart home?

V současnosti je smart home, česky inteligentní domácnost, velmi poptávanou záležitostí. Lze si pod tímto pojmem představit různé věci. V první řadě jde o maximální funkčnost, kdy se využívají systémy, s jejichž pomocí dosáhnete snížení spotřeby energií, aniž by byla ovlivněna kvalita bydlení. V rámci chytré domácnosti se aplikují nejmodernější prvky, k nimž se řadí například tepelná čerpadla pro ohřev vody a vytápění objektu, solární panely, potažmo další zařízení.

Apple homekit – rychlá cesta k realizaci chytré domácnosti

Inteligentní domácnost se dále určuje dle toho, jakým způsobem můžete ovládat jednotlivá zařízení a spotřebiče, které jsou součástí vybavení domova.

V současnosti je velmi stylovou záležitostí třeba Apple homekit. Jde o produkt, u něhož propojíte ovládání řady prvků s vaším chytrým mobilním telefonem, potažmo tabletem či notebookem. Stačí v nich mít operační systém iOS a pomocí Apple homekit rázem můžete začít ovládat žárovky, kamery, stahovací rolety, termostaty, případně také například zámky dveří na dálku, což značně přispěje ke zvýšení komfortu. Jen si představte, jak je příjemné moci ovládat rolety, aniž byste museli chodit přímo k oknům. Díky Apple homekit to hravě zvládnete odkudkoliv, klidně ještě před tím, než se vrátíte domů z práce.

Kvalitní zařízení pro chytrou domácnost představují produkty značky Fibaro, jež jsou už dostupné ve vybraných specializovaných eshopech a prodejnách v Česku.

Chytrá domácnost tedy nemusí být nijak zvlášť drahou investicí, lze se k ní díky zmíněným produktům dopracovat snadno a rychle.

Rate this post
Sdílejte