Jak a kdy na novou zahradu?

Jak a kdy na novou zahradu?

Sdílejte

spring g315002745 640Nejdůležitějším krokem na cestě za skvělou zahradou je dobře vymyšlený projekt. Projekt, podle kterého můžete hravě dovést do zdárného konce realizaci celé zahrady. Kvalita realizace totiž rozhodne o následném osudu celé vaší zahrady a potažmo i způsobu trávení vašeho volného času.

Realizace zahrad není jednoduchou oblastí a na jejím počátku stojí projekt, který by měl být ideálně vytvořen zkušeným zahradním architektem. Od něj dostaneme ne jen samotný projekt a vizualizaci, ale také podrobnou průvodní a technickou zprávu, podle které pak vznikne vaše nová oáza zeleně. Na vás už je pak důležité rozhodnutí, zda si vše zařídíte samy svépomocí nebo tyto dokumenty předáte odborné zahradnické firmě, která vaši zahradu připraví buď částečně anebo kompletně až do poslední kytičky.

A kdy se do toho všeho pustit?

V minulosti byli zahradníci omezeni ne jen počasím, ale také důležitými agrotechnickými termíny, které jim jasně předurčovaly, kdy je možné vyzvednout dřeviny z volné půdy a podobně. V současnosti se ale realizace zahrad provádí prakticky od jara až do doby, kdy přijdou první mrazíky. A to především díky kontejnerovému materiálu. Ze zahradnického hlediska jsou nejvhodnějšími termíny pro realizaci zahrad jarní měsíce. Následné sezóny rostlinám usnadní kvalitní ujmutí, aby lépe přežily první zimu ve vaší zahradě. Přesto s jistými opatřeními se můžete do tvorby nové zahrady pustit i v létě. Vhodným obdobím je pak také podzim. A některé práce lze provádět prakticky celoročně.

To je dobrá zpráva pro vás. Znamená to, že nikdy není pozdě na to vybrat si správného zahradního architekta, který odvede tu nejlepší práci. Zahrady se budují bez stavebního povolení a bez následné kolaudace. Takže pokud nebudete váhat a spojíte své sny s důslednou prací toho pravého odborníka, brzy se můžete pustit do prací na své nové zahradě. Nebo práci zadat šikovné firmě a brzy se kochat výsledkem jejich působení. Vynikající zahradní architekt pro Brno a okolí nabízí své služby na webových stránkách zahradyskoupy.comVěnují se návrhům a realizacím zahrad po celé České republice. Samozřejmostí může být i zahradní jezírko nebo založení perfektního trávníku. Poradí si ale i se střešními zahradami a zkrátka se vším, co se týká údržby zeleně, i té veřejné.

Rate this post
Sdílejte