Přeměňte svou zahradu na zábavnou dětskou zónu

Přeměňte svou zahradu na zábavnou dětskou zónu

Sdílejte

premente zahradu na detskou zonu 1Zahrada představuje bezpečný prostor, který přímo vybízí k hrátkám. Využijte zahradu na maximum a ukažte dětem, že hraní na čerstvém vzduchu může být zábava.

Vylákat děti ven, když mají po ruce tolik digitálních lákadel v podobě televize nebo mobilu, je někdy pěkně tvrdý oříšek. Pokud si i vy lámete hlavu nad tím, jak je zabavit na zahradě, pak vám uděláme radost. Přinášíme 5 nápadů na venkovní aktivity pro malé i velké, které si stoprocentně zamilují.

5 věcí, s nimiž vaše zahrada ožije zábavou

·        Zahradní domky pro děti

Nic nepotěší vaše nejmenší tak, jako vlastní domeček na zahradě – bezpečné místo, kde se mohou schovat, ponořit se do hraní a užívat si svou nezávislost. Na trhu dnes najdete široký výběr domečků s kuchyňkou nebo malou dílnou. Některé dokonce disponují sadou vyměnitelných částí, takže si vaše dítko může domeček sestavit podle svého gusta.

·        Nafukovací bazény

V parních letních dnech děti jistě uvítají nafukovací bazény. Nabízí nejen skvělé osvěžení, ale perfektní příležitost, jak překonat počáteční strach z vody a vydovádět se s novými hračkami. Děti se zamilovaly do nafukovacích zvířátek, potápěcích hraček nebo třeba vodních děl a pistolí. Výhodou plastových bazénů je jejich skladnost i „bezúdržbovost“ (ve srovnání s velkými zapuštěnými modely).

·        Houpačky

Houpačky nikdy nevyjdou z módy. Pokud si jednu pořídíte do své zahrady, rozhodně neuděláte chybu. Nejmenší budou mít radost ze závěsné plastové či dřevěné houpačky, větší děti zase ocení houpačku s vlastní konstrukci – je bytelnější a více unese. Při výběru zvažte hmotnost, věk dítěte i prostorovou náročnost daného modelu.

premente zahradu na detskou zonu 2

zdroj: canva.com

·        Pískoviště

Stavět hrady, tvarovat bábovičky nebo řádit s malou tatrou a převážet písek z jednoho kouta do druhého. Pískoviště je velké lákadlo především pro děti do 4 let. Slouží nejen jako zábavní element, ale také jako pomůcka pro trénink jemné a hrubé motoriky nebo rozvíjení kreativity či fantazie. Populární variantu představují plastová pískoviště, která jsou mimořádně skladná a lehká.

·        Trampolíny

Máte doma odrostlejší děti? Pak je určitě nadchnete trampolínami, na kterých mohou trénovat výskoky, kotrmelce, salta a další psí kusy. Na výběr máte mezi menšími přenosnými trampolínami s bezpečnostní sítí nebo velkými trampolínami, které se zapouští přímo do země a nabízí větší kapacitu. Existují však i mini trampolínky, které jsou vhodné pro děti od 9 měsíců. Na své si tak přijde skutečně každý.

·        Venkovní hračky

Větší děti jednoznačně rozptýlí i venkovní hry, mezi něž se řadí třeba oblíbený petang, frisbee, badminton, líný tenis, catch ball nebo lapače s míčky. Takové hry sklidí nejvíce úspěchu, když se do nich zapojí celá rodina.

premente zahradu na detskou zonu 3

zdroj: canva.com

Společné hraní stmelí celou rodinu

Zábava pro děti na zahradě může nabírat vícero podob. Na plné čáře jednoznačně vítězí trampolíny, zahradní domečky i houpačky. Pokud nemáte prostor ani čas na jejich instalaci, vždy můžete sáhnout po venkovních hračkách. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost, společné hraní vám přinese nové zážitky a stmelí celou rodinu. A na takové momenty budete vždy rádi vzpomínat.

 

 

Rate this post
Sdílejte