Užívejte si do sytosti pohody na vaší terase

Užívejte si do sytosti pohody na vaší terase

Sdílejte

snímek obrazovky 2021 10 27 v 19.49.56Pokud je součástí domu terasa, pobyt na ní po celodenním shonu zaručeně oceníte. Co naplat, pobývání v přírodě je skutečný relax, byť ho trávíme u domu a na terase. Ale pokud ji ještě nemáte, možná stojí za to popřemýšlet, zda ji lze začlenit k domu. Jestliže si nejste jisti, pozvěte architekta, který vám zaručeně navrhne vhodné řešení. V každém případě o této možnosti alespoň uvažujte.

Jaké druhy pokládky lze zvolit na terasu?

V dnešní době máte na výběr z velmi kvalitních a různých materiálů. Avšak pokud dáváte přednost dřevu, pak terasová prkna ze sibiřského modřínu  budou tou pravou volbou. Již jeho název dá tušit, že stromy vyrostly do výšky na Sibiři. To znamená, že dřevo dokázalo odolávat nepřízni počasí a zvládalo velmi těžké klimatické podmínky. Výsledkem pomalého růstu je právě výrazná kvalita dřeva, jelikož má větší hustotu a je dostatečně tvrdé.

Dřevěné podlahy mají budoucnost

Pokud zvolíte tento typ pokládky na vaši terasu, krásně splyne s okolní přírodou, protože se potkají přírodní materiály… Navíc dřevo úžasně absorbuje teplo, proto na ni můžete stoupat i bosou nohou, což je velmi příjemné. Nicméně, chodit bosky je dnes trendy, neboť je zdraví prospěšné. A proč byste nemohli vnést do vašeho rodinného života více zdraví, o které se zaslouží i vaše nová terasa?

Dobré rady a ověřená doporučení ohledně stavby terasy vám přinášíme zde: https://www.dukatek.cz/2022/01/23/co-budete-potrebovat-na-stavbu-terasy/

Dáváte přednost WPC prknům?

V tom případě si můžete být jisti, že s typem této terasy nebudete mít už žádný problém, jelikož nevyžaduje do budoucna žádné zvláštní úpravy. Jedná se totiž o kvalitní WPC prkna se zárukou až deseti let. Jedná se o umělé dřevo, které je vyrobeno ze směsi dřevěných pilin a termoplastického polyethylenu, a to v poměru 55 % přírodních dřevo bambusových vláken a 45 % HDPE. Vaše děti mohou po terásce běhat, a vy můžete zůstat v klidu, protože její povrch neklouže. Navíc je i stabilní proti UV slunečním paprskům.

Rate this post
Sdílejte