Zabezpečovací systém domácnosti: Vsaďte na chytré řešení

Zabezpečovací systém domácnosti: Vsaďte na chytré řešení

Sdílejte

door keeper

Česká republika se řadí z hlediska kriminality mezi nejbezpečnější země nejen v Evropě. I přesto se ale vyplatí myslet na vlastní bezpečnost a vybavit podle toho i domácnost. Optimální je, když bude zabezpečovací systém součástí chytré domácnosti. Ta mimo jiné zajistí také efektivní ovládání vytápěcího systému, světel a dalších nedílných součástí interiéru i exteriéru. Co by měl tedy zabezpečovací systém obsahovat a na jakou značku vsadit? To vše vám prozradíme v následujících řádcích.

Kamerový systém jako základ

Velmi důležité je propojení mnoha kamer s dostatečným rozlišením. Kamery dokážou pokrýt inkriminovaná místa, jimiž by se potenciální nezvaná návštěva chtěla dostat až do interiéru vaší nemovitosti. Mnohdy kamery dokážou odhalit zloděje již při pohybu někde venku okolo domu. U nejmodernějšího zabezpečovacího systému do domu se setkáváme s kamerami, jež mají velký dosah a exkluzivní rozlišení. Samotnému člověku je tak vidět do tváře i z velké dálky. Bez problémů tak budete vědět, s kým jste měli co dočinění.

Spousta čidel samozřejmostí

Pohybová čidla jsou velmi důležitá a fakticky se bez nich nemáte šanci obejít. Umístit je lze jak do interiéru, tak i do venkovních prostor. Často se tato čidla také využívají i na rozsvěcování a zhasínání světel. Ostatně na chodbu jsou optimální. Pokud tady máte několik bodovek, jde o nejlepší řešení.

Chytré osvětlení jako cesta k většímu bezpečí

Se zabezpečovacím systémem souvisí také chytré osvětlení. Vybírat je možné spousty různých variací světel. Součástí celého systému jsou bezesporu čidla, která aktivují osvětlení tehdy, když je to zapotřebí. I nezvaní hosté pak budou mít problém. Výbornou volbu nejen z hlediska chytrého osvětlení představuje především Somfy. Vybrat si v tomto případě lze také hodně dalších komponentů pro chytrou domácnost.

 

Zdroj obrázku: Somfy.cz

Rate this post
Sdílejte