Originály ve spojení s tradicí: moderní křišťálové lustry jsou trendy

Originály ve spojení s tradicí: moderní křišťálové lustry jsou trendy

Sdílejte

bydleniastyl.cz artglass uvodni

Byla doba, kdy se tradiční lustry z domácností odstraňovaly, hitem se stala moderní LED kovová nebo dokonce plastová svítidla. Naštěstí tomuto trendu je konec a do tuzemských domácností se navrací tradice. Broušené sklo a křišťál opětovně hrají prim a na trhu se objevují nové modely, které vynikají kvalitním zpracováním a originálním designem. Tuzemský výrobce nadto navazuje na 300letou českou tradici. Co nabízí?

Kvalitní materiály a zpracování

U svítidla hraje roli efektivita a bezpochyby design, především musí totiž dobře vypadat. Ještě lepší je, když je zajímavým interiérovým prvkem, který potěší při každém rozsvícení. To je i trend, který sleduje tuzemská společnost Artglass, která se specializuje na výrobu moderních křišťálových lustrů. Tradiční sklo je krásné, ale šikovní řemeslníci umí vytvořit skvost, který bude potěchou pro oči i pro další generace. Základem jsou totiž kvalitní materiály, ale také precizní zpracování na základě originální návrhu z vlastní umělecké dílny. V současnosti si tak mohou zájemci vybrat klasický křišťálový lustr se skleněnými rameny, s kovovými rameny nebo košová křišťálová svítidla.

Originální designový prvek

Jablonecká společnost, která vyrábí křišťálová svítidla více než 30 let, je jednou z mála, která má v nabídce takzvané tereziánské lustry, které nacházejí inspiraci v době vlády Marie Terezie. Barokní inspirace je dodnes povznášející, protože hra světla s broušeným sklem vytváří jedinečnou atmosféru nehledě na to, zda visí v zámecké kapli, v historickém sále nebo v moderně pojatém obývacím pokoji velkého domu. Tento typ svítidel mají tak v portfoliu i nejvěhlasnější interiéroví designéři.

bydleniastyl.cz artglass 01

Umění z vlastní kolekce

Ryze česká společnost nabízí nejen stropní či nástěnná svítidla, ale rovněž křišťálové stolní lampy. Moderní svítidla nebo designové kousky navíc vycházejí z návrhů vlastní umělecké dílny, která vytváří týmové i autorské kolekce. Inspiraci hledají umělci v běžném životě i ve vesmíru, příkladem je lustr Orbit, který se hodí do moderně pojatých obývacích pokojů a jídelen, kde zaujme svým provedením a originálním vzhledem.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte