Stojací lampa – královna všech svítidel

Stojací lampa – královna všech svítidel

Sdílejte

74766 wo 8450 01 64 0000

Obývací pokoje jsou obvykle nejfrekventovanější místnosti v bytech i domech. Schází se zde celá rodina po celodenním shonu, žije zde, odpočívá a užívá si rodinnou pohodu. Většina činností vyžaduje vhodné osvětlení a protože obývací pokoj je všestranná místnost pro práci i zábavu a relaxaci, je dobré myslet na různé varianty osvětlení.

Máte-li v obývacím pokoji pracovní kout, určitě se postarejte o dostatečně výkonnou stolní lampu, která může být zároveň praktická i estetická. Běžnou součástí každého obývacího pokoje je také konferenční stolek a sedací souprava. Pro intimní osvětlení posezení se obvykle používají závěsné lustry, které lze nastavit výškově a rovněž lze ovládat intenzitu osvětlení. V případě, že si budou na konferenčním stolku děti malovat, rozsvítíte pořádně, budete-li chtít posedět s přáteli či relaxovat, světlo lze snadno utlumit. Kromě doplňkových svítidel to chce mít v obývacím pokoji také centrální osvětlení na stropě. Použít můžete stropní přisazená svítidlazávěsná svítidla či stále populárnější vestavné bodovky a také LED panely. Nikde totiž nepřekážejí a lze snadno řídit dálkovým ovladačem jak intenzitu, tak i barvu světla.

Zdaleka nejoblíbenějším typem osvětlení v obývacích pokojích jsou ale stojací lampy. Říká se o nich, že jsou to královny všech svítidel. V současné době existuje dlouhá řada typů stojacích lamp, které ozvláštní a doplní obývací pokoj po estetické stránce a dodají dostatek světla tam, kde ho zrovna potřebujete. Nejčastěji se stojací lampy staví ke křeslu, kde si obyvatelé domácnosti rádi čtou, luští křížovky apod. Tyto lampy bývají vybaveny LED světelným zdrojem, který lze snadno ovládat a přizpůsobit každodenním potřebám. Abyste vždy v obývacím pokoji dobře viděli, pořiďte si stylová a zároveň praktická svítidla pro každou příležitost. Přijďte si vybrat do světelného studia Aulix v Dolních Břežanech u Prahy, kde si můžete prohlédnout stovky modelů svítidel.

Rate this post
Sdílejte