Už jste slyšeli o stropním vytápění?

Už jste slyšeli o stropním vytápění?

Sdílejte

aquatherm black system 1

Forma vytápění je v současné době jedním z nejvíce skloňovaných pojmů. V kombinaci s energetickou krizí, která na nás udeřila plnou silou. Vláda sice ceny energií zastropovala a tzv. úsporný tarif nás snad zachrání před nejhorším, ale i tak je na místě s energiemi šetřit. Méně svítit, méně se koupat, méně topit. A když už topit, tak na méně stupňů. Není se co divit, že energeticky nenáročné spotřebiče jdou na dračku.

Sázkou na jistotu pak jsou i energeticky nenáročná topidla. Jím je třeba podlahové a stropní vytápění od firmy AEROFLEX. Jedná se o plošný systém vytápění a chlazení zároveň, který dokáže vytvořit příjemné klima bez negativního vlivu na proudění vzduchu. Jak ke chlazení, tak vytápění totiž dochází na základě okamžité spotřeby. Teplota je regulována automatickým přepínáním z vytápění na chlazení. Tímto způsobem je možné ovládat teplotu ve všech prostorách budovy najednou!

podkat foto2 15

Jednoduchá instalace

Výhodou stropního vytápění je jeho jednoduchá instalace. Systém je možno instalovat buď pod omítku, nebo jako montovanou jednotku, a to na různé typy stropních povrchů. Montážní lišty a přípoje mají jen 2, 5 cm. Snadné je i připojení systému. To je možné do jednoho topného okruhu s napojením na jeden vývod rozdělovače.

podkat foto3 15

Princip fungování

Princip fungování stropního vytápění AEROFLEX je přímo geniální. Účelně totiž využívá samotnou konstrukci budovy. Při výměně tepla se chytře využívá betonové jádro stavby. Základem je prostá skutečnost, že povrchová teplota stropu je vždy o několik stupňů vyšší než ta pokojová. Bude-li vám v místnosti horko, systém výměnou teploty rychle teplotu v místnosti sníží. Systém ale slouží také k rozvodu tepla v místnosti. To zase má na starosti sálavé teplo z trubek rozmístěných pod tenkou vrstvou omítky.

Opravdu chytré vytápění a chlazení

Nejefektivnější je kombinace stropního a podlahového vytápění či chlazení, které na plné čáře překonává tradiční radiátory. Naproti nim je nenáročné na energii i na místo. Vše je instalováno ve stěnách, podlaze či stropu. Opravdu geniální, nemyslíte?

 

Rate this post
Sdílejte