Ekologické domy na klíč nacházejí stále více zájemců

Ekologické domy na klíč nacházejí stále více zájemců

Sdílejte

wobau architektonicka studieV rámci úvah o tom, jak by mělo vypadat vaše bydlení, s nímž byste byli spokojeni nejen z hlediska designu, ale také z pohledu minimálních provozních nákladů, se jako velmi chytré řešení jeví zvolit pasivní dům. Jaké jsou jeho přednosti a kdo vám jej může zařídit na klíč?

Proč si nechat postavit pasivní dům?

Pasivní domy na klíč jsou v posledních letech značným fenoménem. A není se čemu divit. Budoucí majitelé vědí, že ceny energií jdou neustále strmě nahoru, takže se bydlení v klasickém rodinném domě může v následujících letech dosti prodražovat. V případě, že vám zkušená stavební firma a její architekti vytvoří návrh a zrealizují jej tak, že vznikne skutečně pasivní dům, můžete se spolehnout na to, že vaše výdaje za elektřinu, plyn, ale také například vodu budou zcela minimální. To je právě hlavním kouzlem pasivních domů.

wobau navrh exterieru

Možnosti, jak docílit ekologického domu

Možná si říkáte, jak je možné, že pasivní domy potřebují jen minimum elektřiny, plynu a vody z centrální sítě. Je to dáno využitím moderních zařízení. V rámci realizace na klíč vám architekti do projektu zakomponují kupříkladu rekuperaci tepla, díky níž se využije i odpadní teplo, které by jinak z domu odcházelo bez dalšího užitku. Malé tepelné ztráty zajišťují rovněž vhodně umístěná a precizně provedená okna, skrz něž do interiérů proudí více světla nežli v běžných domácnostech.

wobau n�zkoenergetick� stavby

Samozřejmostí se stává rovněž instalace tepelného čerpadla, s jehož pomocí se získává energie pro vytápění a ohřev vody z vnějších obnovitelných zdrojů, tedy ze vzduchu, vody, potažmo země. Možností, jak zřídit pasivní domy, však existuje ještě mnohem více.

wobau luxusni domy

Máte-li zájem nechat si vystavět ekologický dům na klíč a bydlíte v Moravskoslezském kraji, pak se obraťte na společnost Wobau. U ní pracují zkušení architekti a projektanti, kteří mají s výstavbou pasivních domů praktické zkušenosti. Zmíněná stavební firma je schopna vytvořit kompletní domy na klíč, takže se takřka o nic nemusíte starat.

wobau moderni domy

Rate this post
Sdílejte