Vytváříme hodnotu tam, kde ji ostatní nevidí, říká Maxim Vihorev

Vytváříme hodnotu tam, kde ji ostatní nevidí, říká Maxim Vihorev

Sdílejte
Maxim Vihorev, CEO Vihorev Group
Maxim Vihorev, CEO Vihorev Group

Jednatel investiční a developerské společnosti Maxim Vihorev promluvil pro časopis Development News o tom, jak Vihorev Group vytváří moderní a multifunkční budovy z dříve podhodnocených nemovitostí, a také, proč servisované apartmány poskytují vyšší výnos než jiné druhy investičních nemovitostí.

Od chvíle, kdy v roce 2007 dokončil studium VŠE a Právnické fakulty UK, věnuje se Maxim Vihorev investicím na poli nemovitostí. Vihorev Group, skupina společností, kterou založil, obchoduje dnes s nemovitostním majetkem v řádech vyšších stovek miliónů korun a pracuje pro ni až 20 lidí, kteří se o něj starají. Proč cíleně vyhledávají dříve podhodnocené nemovitosti a proč se soustředí na segment servisovaných apartmánů, vysvětlil v rozhovoru pro nové číslo časopisu Development News.

„Mým hlavním úkolem je rozpoznat skrytou hodnotu a nedoceněnost objektu,“ říká Maxim Vihorev. „Většina našich nemovitostí byla poměrně dlouho na trhu a nikdo o ně neměl zájem. Právě Honest Říčany je jednou z nich. Budova stojí v Říčanech čtyřicet let, posledních deset byla využívána jako kanceláře. Nikdo do ní neinvestoval, nerekonstruoval ji, jenom na ní vydělával,“ poukázal a dále popsal, jak se svými investory chystají místní dominantu přestavět a kompletně přebudovat v moderní a multifunkční budovu, která poskytne zákazníkům řadu možných využití. Primárně se však bude zaměřovat právě na krátkodobý a střednědobý pronájem.

„Náš koncept je vtělením posledních trendů a požadavků. Jde o dlouhodobý tlak a celkové tendence k nájemnímu bydlení. Proč? V Německu se pronajímá přes 50 % jednotek. U nás rostou úrokové sazby, zvyšují se ceny bytů, jejich počet je omezený. Naše nabídka dává lidem možnost si za rozumné peníze apartmán flexibilně pronajmout, protože budeme mít určitě jiné ceny než byty v centru Prahy nebo v jeho blízkosti,“ vysvětlil Maxim Vihorev.

Popsal zároveň, jak jeho společnost generuje vyšší zisk díky tomu, že se účastní celého procesu od developmentu po pronájem, a jak participaci na těchto výnosech nabízí i svým investorům. Kopii celého rozhovoru si můžete přečíst například zde.

Rate this post
Sdílejte