Bydlení v dřevostavbě je stejně kvalitní jako v rodinné vilce

Bydlení v dřevostavbě je stejně kvalitní jako v rodinné vilce

Sdílejte

kluj v

Možnost koupit si vlastní vilku nemá jen tak někdo. Nejedná se totiž o žádnou levnou záležitost, právě naopak. Takováto stavba může spolknout slušnou spoustu milionů. Zděné budovy jsou prostě dost drahé, a to i na dnešní poměry.

I přesto je možné nechat si postavit domek opravdu levně. Nesmí ovšem být z malty a cihel, nýbrž ze dřeva.

Na ceně vždy záleží nejvíc

V současnosti se lidé starají o své finance více než dříve. Krize doléhá na kde koho, a proto je vhodné šetřit, kde se jen dá. Pokud má někdo touhu nechat si vybudovat vlastní vilku a zároveň chce šetřit za všech okolností, nejlepší možností je vybrat si některý z moderních domů ze dřeva.

Rozhodně není možné hovořit o žádných pastouškách, které se běžně nacházejí v českých lesích. Tato obydlí jsou maximálně komfortní a vhodná pro bezproblémové celoroční bydlení. Dají se pořídit v mnoha velikostech. Rodinné dřevostavby je možné vybudovat i jako dvougenerační vilky.

Skvělé na tom všem je, že je reálné si tento druh bydlení pořídit za relativně dobré peníze. Pod tři miliony se člověk obvykle nedostane, nicméně levněji se rodinné sídlo u nás postavit rozhodně nedá.

Jsou rychle hotové

Standardní zděný domek se většinou staví v nejlepším případě dlouhé měsíce, obvykle však klidně i hodně přes rok. Za příhodných klimatických podmínek stavba dřevostavby trvá okolo čtvrt až půl roku. Hodně zde záleží na složitosti a velikosti projektu.

Taková rychlost je možná hlavně díky tomu, že se jedná o domy na klíč, a ty jsou vždy budovány z předem připravených prefabrikovaných částí.

Dřevo je výborný izolant

O dřevu je známo ledacos. Je pěkné, hezky voní a dost vydrží. Rovněž je však hlavně u stavařů populární i pro své velice dobré izolační vlastnosti. Nové druhy dřevostaveb jsou velmi dobře zateplené, a rovněž fungují i jako vysoce odolná zvuková bariéra.

Rate this post
Sdílejte