Domácnost bez napojení na kanalizaci se neobejde bez kvalitního septiku. Jaký vybrat?

Domácnost bez napojení na kanalizaci se neobejde bez kvalitního septiku. Jaký vybrat?

Sdílejte

septikyNejste napojení na obecní kanalizaci? Pak potřebujete septik. Odpadní voda musí někam odtéct, a septik proto představuje ideální řešení vaší situace. Jak postupovat při jeho výběru a jaká varianta je ideální pro váš rodinný dům či chalupu?

Jak funguje septik

Stejně jako u řady jiných věcí, i septiky zažili svůj vývoj. Dříve betonové, dnes moderní zařízení, která jsou ve většině případů vyrobeny z odolných plastů. Septik vám tak bude sloužit několik desítek let bez úhony. Narozdíl od žumpy, v septiku se odpadní voda nehromadí, ale čistí pomocí norných přepážek a sedimentace kalu. Na jednom konci voda odtéká, takže nemusíte řešit její vyčerpávání. Jediné co zůstane je usazený kal. Septik nabízí nízké provozní náklady, nepotřebuje elektrickou energii, ani nevyžaduje zvláštní péči majitele.

Samotná instalace také není složitá. Jedná se o ideální řešení pro rodinné domy, chaty i chalupy. Je jedno, zda objekt obýváte po celý rok, nebo jen jeho nepatrnou část.

Jak vybrat septik

Dnes byste se rozhodně neměli vyhnout tříkomorovému septiku, kdy každá z těchto komor je od sebe vodotěsně oddělena. V procesu je tento typ čištění označován jako první stupeň. Druhým stupněm čištění je považován zemní pískový filtr. Septik nabízí možnost doplnění o biologické čištění, což zaručuje jeho zvýšenou účinnost. Komory musejí být přístupné pro vybírání vytvářejícího se kalu. Toto vybírání byste měli provést přibližně jednou ročně.

Nezapomeňte při instalaci septiku zažádat o stavební povolení. Stejně tak pamatujte na to, že povolení je nutné také pro jeho vypouštění.

Septik od Apoplast

Společnost Apoplast se zabývá výrobou retenčních nádrží na vodu, jímek, septiků, zemních pískových filtrů, vodoměrných šachet a dalších výrobků z polypropylénu nebo polyethylenu dle volby zákazníka. K výrobě používáme nejkvalitnější certifikované materiály. Pokud budete potřebovat poradit s výběrem správného septiku, můžete se na nás obrátit. Více na www.apoplast.cz.

Rate this post
Sdílejte