Jak zařídit interiér v minimalismus

Jak zařídit interiér v minimalismus

Sdílejte


Pojem minimalismus zná asi každý z nás. Jedná se o umělecký směr, který se v 50. letech 20. století objevil v malířství a sochařství, a postupně se rozšířil i do dalších oblastí, jako je hudba, architektura, design či literatura. Designeři nábytku kladou důraz na jednoduchost, usnadnění a zminimalizovat. Konkrétně estetika nábytku je odvozena od výtvarných prostorových kompozic. Kombinace dřeva a skla, tvarové oproštění a jednoduchost je pro minimalistický design přímo přízračné.

Vzdušný prostor a barvy

Jak již název napovídá, je to styl, ve kterém se designeři řídí pravidlem „méně je někdy více“. Pokud jste milovníci minimalismu, určitě se nebojte tento styl prosadit ve svém bydlení. Základním pravidlem je vytvořit vzdušný prostor. Tím máme na mysli použití co nejméně kousků nábytku a dekorací. Pokud vám prostor dovolí, kuchyň propojte s obývacím pokojem, kde zároveň vytvoříte jídelnu. Toto propojení si získává na oblibě a také praktičnosti. Zvolit můžete pohodlnou pohovku v zemitých barvách, doplněnou o křeslo ušák pro více relaxu při čtení oblíbené knihy či sledování filmu. Konferenční stolek bude skvělým pomocníkem při odložení kávy či ovladače. Vybírat můžete z nepřeberného množství a designových kousků obývacích stěn – mnohdy postačí jen závěsný televizní stolek nebo pár závěsných skříněk pro vytvoření útulného interiéru. Co se týče barev, dejte přednost přírodním materiálům – kombinace dřevěné podlahy a světle šedé zdi s krémovou pohovkou a decentními doplňky, vytvoří tu správnou atmosféru domova.

Pohodlné spaní

Základem je kvalitní spánek a ten se nesmí podcenit. Stále se držme minimalismu, který zaručí, že se budete ve své oáze klidu cítit jako na obláčku. Důležitým aspektem je kvalitní postel s matrací – tady opravdu nešetřete, vaše tělo vám za to bude vděčné. Praktickým kouskem nábytku bude šatní skříň, která nesmí chybět v žádné ložnici. Skříň můžete doplnit o komodu, která může být šuplíková nebo kombinovaná. Zaměřte se na světlé barvy – jako je bílá nebo sáhněte po přírodních materiálech, které lze kombinovat s různými doplňky.

Fantazii se meze nekladou, ale nezapomínejte na kombinaci jednoduchých kousků nábytku a výběr zemitých barev.

Rate this post
Sdílejte