Jaký zvolit nábytek do malé předsíně?

Jaký zvolit nábytek do malé předsíně?

Sdílejte

hallway g5b6b6997c 640

Pokud bydlíte v malém domě, je důležité využít malé prostory co nejlépe a optimalizovat úložné prostory v obytných místnostech. Existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout, od vestavěných úložných prostorů na míru až po nábytek, který je vyroben přesně podle vašich potřeb.

Tajemství spočívá v nalezení rovnováhy mezi maximalizací prostoru, aniž by místnost působila přeplněně. Návrh interiéru musí zajistit, aby byl využit veškerý dostupný prostor – ale správným způsobem.

Obklopení zrcadly může vytvořit iluzi dalšího prostoru – zejména pokud umístíte velké zrcadlo na obě strany úzké chodby nebo na protilehlé stěny krabicové místnosti. Zvažte pořízení LED zrcadla hned vedle dveří.

Zařízení úložného prostoru

Jednou z hlavních věcí, kterou je třeba mít na paměti, je přemýšlet vertikálně, nikoli horizontálně. Úložný prostor můžete zvětšit přidáním řady mimořádně vysokých polic, zatímco často nedostatečně využívaný prostor mezi horní částí nábytku a stropem můžete využít pomocí vysokých skříní.

Skříně vytahujte až ke stropu, místo abyste nad nimi nechávali volný prostor. Kromě vytvoření dalšího úložného prostoru je další výhodou svislých polic nebo skříní to, že mohou vytvořit poutavý ústřední bod místnosti. Pokud plánujete vystavit speciální předměty, mohou být vysoké police ideálním řešením, pokud máte málo místa na podlaze.

Využijte i schody

Prostor pod schody je z hlediska úložných prostor často přehlížen, přitom má velký potenciál. Lze jej využít jako tradiční skříň s háčky na kabáty a prostorem pro venkovní oblečení včetně bot, deštníků, svrchníků a pracovních předmětů, jako jsou aktovky. Lze ji také použít k uložení vysavače, školních tašek, tašek na sportovní potřeby a prakticky čehokoli dalšího.

Pro dramatičtější vzhled může být vybavena vestavěnými zásuvkami namísto tradičních dveří skříně. Ty lze použít na nejrůznější předměty. V závislosti na velikosti prostoru se do ní obvykle vejde tři až šest zásuvek a často také vysoká skříň.

Rate this post
Sdílejte