Lité podlahy

Lité podlahy

Sdílejte

pokladka lite podlahy3

Moderní stavebnictví sebou přináší jednoduché linie, prvky funkcionalismu, elegance a nadčasového pojetí interiéru. V poslední době se objevila celá řada novinek a technologických možností, které až dosud nebyly možné.

Využití cementu jako multiúčelového materiálu je stále oblíbenější. Přináší sebou celou řadu předností jako je vytváření povrchu bez spojů, neomezený výběr barev a dekorů, navíc je tento stavební materiál velice dekorativní, což ocení nejen profesionální architekti.

Lité podlahy jsou samonivelační podlahové vrstvy, které lze použít buď jako podklad pro položení další vrstvy, což může být například marmoleum, vinyl, PVC, dlažba, koberec, laminátová podlaha nebo dřevěná podlaha. Druhou možností je vytvoření finální nášlapné vrstvy v podobě litých podlah. Tato varianta vhodně ladí s moderním pojetím interiéru a v současné době je zákazníky velmi žádaná.

Pro realizaci litých podlah se využívá anhydritový litý potěr anebo cementový litý potěr. Využití litých podlah tkví zejména ve vytvoření podlahové krytiny v interiéru, nejčastěji v případě novostaveb či při rekonstrukci stávajících objektů. Skvěle se hodí i do prostor se zvýšenou vlhkostí vzduchu a s frekventovaným využitím jako jsou koupelny, WC, kuchyně a garáže. Lité podlahy se rovněž velmi dobře uplatňují v průmyslových stavbách jako třeba skladovací nebo výrobní haly.

Anhydritové lité podlahy

Neocenitelné vlastnosti anhydritových potěrů je předurčují ke stále častějšímu využití ve výstavbě. Anhydritové podlahy jsou vyráběny na bázi síranu vápenatého a používají se výhradně k realizaci podlah v interiéru. Technologické vlastnosti litých podlah je bezpochyby předurčují jako vhodné řešení pro pokládku systému podlahového topení. Nejen díky naprosté homogenitě materiálu, který je bez přítomnosti dutin se stávají perfektním a velice elegantním způsobem vytápění domácnosti. Navíc lité podlahy anhydritového typu vedou velice dobře teplo a mají i nízký koeficient tepelné roztažnosti.

Cementové lité podlahy

Finanční náklady cementových potěrů jsou o něco vyšší ve srovnání s anhydritovými, avšak tyto podlahy jsou značně odolnější, vhodné i do exteriéru a velmi dobře se uplatňují v prostředí trvale zatížených mokrým provozem (myčky aut, veřejné sprchy, okolní plochy krytých bazénů, apod.). Nespornou předností je možnost jejich využití jako finální pochozí vrstvy bez další podlahové krytinyCementové podlahy plně splňují požadavky na minimalistický vzhled interiéru a jistě je s potěšením ocení zákazníci libující si v tomto stylu.

Pokládka lité podlahy je odbornými pracovníky realizována velice rychle bez složitých technologických postupů a lze ji vyzdvihnout jako jednu z jejích velkých předností. Z toho vyplývá, že dochází i k výraznému snížení nákladů na samotnou realizaci podlahové krytiny.

Nesporné výhody litých podlah:

  • rychlost pokládky
  • skvělá rovinatost
  • mimořádná pevnost v tlaku
  • nulová tepelná roztažnost
  • možnost kombinace se systémem podlahového topení
  • variabilita použití
  • atraktivní design s možností zajímavých moderních realizací
  • nízké finanční náklady.

Oslovily vás výhody litých podlah anebo plánuje výstavbu objektu či jeho rekonstrukci a měli byste zájem o nezávaznou konzultaci a získání dalších informací? Pak neváhejte kontaktovat brněnskou společnost Tokarex. Firma se věnuje realizacím litých podlah již dlouhou řadu a její erudovaní zaměstnanci vám ochotně poskytnou profesionální konzultaci s nastíněním orientační ceny vámi zvolené varianty podlahy. Tato společnost působí po celé ČR, tudíž zhotovení je bez problému možná i ve vzdálenějších místech.

Rate this post
Sdílejte