Výhody a nevýhody bílé kuchyně

Výhody a nevýhody bílé kuchyně

Sdílejte

kitchen g85b3b3f71 640

Chystáte se renovovat kuchyň či rovnou pořizovat zbrusu novou? Možná vám v nabídkách kuchyňských studií učarovala kuchyň v bílé barvě, ale nejste si jisti, jestli je to dobrý nápad. Přinášíme vám tedy seznam pro a proti argumentů k pořízení právě takové linky.

Bílá barva vzbuzuje nedůvěru především proto, že je světlá, a tak předpokládáme, že na ní bude hned všechno vidět. Myšleno tedy všechny nečistoty. To je určitě fakt, dá se to i však brát i z lepší stránky – když každou novou skvrnu, kapku, cákanec omáčky či mastnou kapku uvidíme, můžeme ji hned setřít a tím s ní skoncovat a nedat jí šanci zaschnout a přidělat nám tak mnohem více práce. Protože skříňky byť ledabyle otřené od nejhrubších nečistot se udržují mnohem lépe, než ty, na kterých se kapky nenápadně schovají a zaschnou.

Ideální do menších prostor

Bílá barva se báječně hodí do menších a tmavých místností. Krásně odráží světlo, takže kuchyni rozsvítí a opticky zvětší. Pokud navíc zvolíte lesklou úpravu dvířek, bude dokonce i házet prasátka. Bílá je rovněž symbolem čistoty, tedy bude všem návštěvám evokovat čisté prostředí. Někomu ovšem může evokovat nemocniční prostředí, ale to se dá velmi lehce napravit pomocí různých doplňků. Bílá se dá kombinovat se všemi ostatními barvami a dokonce i vzory, můžete tedy pouhou výměnou utěrek, ubrusu či jiných dekorací měnit celkový vzhled kuchyně klidně každý měsíc. Tedy bílá kuchyně se neomrzí, navíc se dá skvěle kombinovat s dalšími kusy nábytku, podlahou, dveřmi, okenními rámy.. zkrátka s čímkoli.

Bílá zapadne do každého interiéru. Nevýhodou bíle lakovaných či potahovaných ploch je menší barevná stálost. Používáním nešetrných čisticích prostředků či nadměrným osluněním může povrch například zažloutnout. Když zvolíte vhodné přípravky a ošetříte povrch kuchyňského nábytku preparátem s UV ochranou, bude vám bílá kuchyně sloužit stejně dlouho, jako její barevné alternativy.

Sečteno a podtrženo: bílé kuchyně se nemusíte bát. Za tu práci s úklidem navíc získáte krásně čistý prostor, který můžete dekorovat podle svých představ.

Rate this post
Sdílejte