Jaký zahradní nábytek vám bude dlouho a dobře sloužit?

Jaký zahradní nábytek vám bude dlouho a dobře sloužit?

Sdílejte

nabytek

Kdy nakoupit zahradní nábytek? V zimě! Je totiž nejlevnější. A jaký zvolit? Na tuto otázku se pokusíme odpovědět v tomto článku.

V současné době vzrůstá obliba venkovních teras, které chytře rozšiřují obytnou část domu a stávají se jakýmisi outdoorovými obývacími pokoji. K tomu nahrává i bohatá nabídka trhu segmentu venkovní nábytek, potažmo přímo nábytek na terasu, ať již se jedná o židle, křesla, lehátka, stoly a stolky, houpací sítě, a dokonce ucelené sedací soupravy. Jaké by to ale měly být?

Vybíráme zahradní nábytek

Zahradní nábytek má jednu nevýhodu – je často vystaven napospas počasí. Z tohoto důvodu by klíčovým parametrem při jeho výběru měl být materiál. Pod širé nebe tak patří pouze nábytek na zahradu vyrobený z těch nejodolnějších materiálů, mezi něž patří umělý ratan a hliník. Pod zastřešenou pergolu, terasu či na balkon pak můžete rozmístit nábytek z dalších materiálů (například klasický ratan). Podceňovat byste ale neměli ani estetickou stránku věci. Vámi zvolený venkovní nábytek by měl dobře zapadnout do prostředí, pro nějž je určen, ať již na zahradu, terasu či balkon.

Bezúdržbový a lehký umělý ratan

Hitem současné doby bezesporu je ratanový nábytek, respektive z umělého ratanu. Jeho základem je lehká hliníková konstrukce potažená či vyplněná umělým ratanem. Ten ale s klasickým ratanem nemá nic společného. Jedná se o jakési „liány“ z polyethylenu, které se klasickému ratanu jen podobají. Na rozdíl od něj však je umělý ratan mnohem odolnější a v podstatě bezúdržbový. K tomu rovněž lehký, pevný a stálobarevný, což je kombinace vlastností, které ze zahradního nábytku z umělého ratanu dělají jasnou volbu.

Dřevěný zahradní nábytek

Pokud nedáte dopustit na dřevo, zvolte nějaké odolnější, například teakové. I tak počítejte s tím, že povrch dřevěného zahradního nábytku budete muset pravidelně obnovovat ochrannými nátěry (vhodné jsou ochranné oleje) a před nepřízní počasí dřevěný zahradní nábytek bude zapotřebí schovat pod nějaké zastřešené místo, popřípadě jej přikrýt ochrannou plachtou.

Zdroj: https://www.avenberg.cz/

Rate this post
Sdílejte