Ister Tower v srdci Bratislavy: moderní architektura s byty i kancelářemi

Ister Tower v srdci Bratislavy: moderní architektura s byty i kancelářemi

Sdílejte

drfg 3

V Bratislavě by měl vyrůst nový mrakodrap. Stavět ho má investiční skupina DRFG Davida Rusňáka.

Bratislava bude mít svůj Ister Tower 

Unikátní projekt vyroste v samém srdci města v blízkosti budov Sky park, Eurovea Tower nebo Nivi Tower. Má jít o polyfunkční komplex, pro který je plánován název Ister Tower. Sestávat by měl z dominantní rezidenční věže o výšce 102 metrů a s 33 podlažími, administrativní budovy a budovy apartmánového hotelu.

Uvnitř se bude nacházet přibližně 500 rezidenčních jednotek. Ister Tower rovněž nabídne komerční prostory a dostatek parkovacích stání. Naplní tak v maximální míře moderní standardy bydlení a stane se zároveň zajímavou součástí panorama slovenské metropole.

Po stránce architektonické se stavba inspiruje blízkým Dunajem, jak informoval Matúš Trajter. Ten je majitelem společnosti The Galata Group. Právě tento lokální developer má impozantní mrakodrap ve spolupráci s investiční skupinou DRFG Davida Rusňáka realizovat. V současné době je koncept ve fázi dokončování projektu pro stavební povolení. Předpokládaná cena má dosáhnout bezmála 6 miliard korun.

Bratislava není jediná: David Rusňák se s DRFG spoléhá na developerské projekty 

Pro DRFG to zároveň není v současné době jediný developerský projekt. Momentálně je aktivní jak v oblasti rezidenčního, tak komerčního developmentu. Svůj zájem orientuje kromě prosperujících lokalit Slovenska a České republiky rovněž do Polska.

Investiční skupina se aktuálně podílí například na budování areálu Complex City Olomouc, dále je podepsána pod projektem Rezidence Spojovací v pražských Vysočanech, svoje jméno spojila i s projektem energeticky úsporných rodinných domů u golfového hřiště v Kunětické hoře nebo rezidencí Green Mladá Boleslav.

Právě oblast developmentu v této chvíli představuje pro celou investiční skupinu vítaný způsob diverzifikace portfolia k investičním fondům a dalším nástrojům.

Autor: Michal Pecka

Rate this post
Sdílejte