Udržujte svůj trávník svěží. Pořiďte mu automatické zavlažování

Udržujte svůj trávník svěží. Pořiďte mu automatické zavlažování

Sdílejte

grass g532cc6053 640

Zavlažování zahrady je důležité pro udržení rovnováhy vlhkosti zejména v období bez deště. Pokud je suché léto může být bez zavlažování trávník suchý a nevzhledný s místy spálenými silným slunečním zářením. S automatickým systémem, který lze nastavit podle potřeby, se nemusíte starat o ruční zalévání ani o sledování úrovně vlhkosti. Automatické zavlažování zahrady několikrát denně zajistí, že si zahrada zachová svou svěží zelenou barvu po celý rok.

Pěstěný trávník je vizitkou každého zahrádkáře

Zavlažování zahrady je nezbytné pro udržení krásného vzhledu vašeho trávníku. Zalévat je potřeba především v období bezprostředně po sečení, kdy se na trávníku mohou objevit suchá místa. Ta mohou mít žlutou až nahnědlou barvu a na první pohled to vypadá, že trávník úplně uschnul. Díky automatickému zavlažovacímu systému můžete tomuto jevu snadno předejít. Díky samočinnému řízení zavlažování dodá vašemu trávníku vláhu několikrát denně, takže suchá místa se stanou minulostí.

Zavlažování pro zahradu bez námahy

S automatickým zavlažovacím systémem můžete snadno zavlažovat zahradu, aniž byste museli každý den ručně zapínat a vypínat vodovodní kohoutek. Automatické zavlažovací systémy vám umožní udržovat zdravou zahradu s minimálním úsilím z vaší strany. Díky tomu pro vás bude snadné a pohodlné udržovat zahradu zelenou a svěží po celý rok. Investice do automatického zahradního zavlažovacího systému je investicí do krásy vašeho trávníku na dlouhá léta dopředu. A skvělou zprávou je, že si komponenty pro jeho postavení snadno seženete v jakémkoliv eshopu zaměřujícím se na závlahy zahrad.

Kdy je ta nejlepší doba pro zavlažování?

Ideální doba pro zavlažování zahrady je ráno nebo večer, kdy sluneční paprsky nejsou tak silné. Během dne může přímé sluneční světlo působit na kapky vody jako na lupu a způsobit extrémní poškození zahrady. Kromě toho se voda, kterou budete rozstřikovat na zahradě v pravé poledne, velmi rychle vypaří. V závislosti na tom, jaký zvolíte zdroj vody pro zavlažovací systém, může být možné aplikovat při zálivce na trávník rovnou i hnojivo. Tím zabijete dvě mouchy jednou ranou a váš trávník dostane vše, co potřebuje.

Rate this post
Sdílejte