Má mít každý pokoj vlastní barvu? Vytvořte si stylové bydlení

Má mít každý pokoj vlastní barvu? Vytvořte si stylové bydlení

Sdílejte

Má mít každý pokoj vlastní barvu? Vytvořte si stylové bydlení

rohova-sedaci-souprava-brigite-1

Pokud se podíváme kousek do naší historie. Vzpomeňme si, jak to u nás v dětství doma vypadalo. Z nejrůznějších malovaných vzorů na stěnách jsme přešli do čistě bílých až nemocničních stěn, následně pak odstartoval boom barev. Ohromující barevnost se teď mnozí snaží eliminovat v jednoduchost a vkusnost.

Ne každý pokoj musí zákonitě podléhat jiné barvě

Chcete-li žít v moderním interiéru, měli byste vsadit na jednoduchost. Vyberte si maximálně dvě nebo tři barvy, které se liší jen řádově a k tomu bílou. Ideální je vybírat dva podobné odstíny a jeden, který stojí na paletě barev na obrácené straně. Získáte tak, jedinečný kontrast a zároveň bude interiér působit vkusně. Stejnou jednoduchost je zapotřebí zachovat i při výběru nábytku. Důležité je to především ve společných prostorech jako je kuchyně, jídelna a obývací pokoj, kde se zpravidla sdružuje nejvíc návštěv. Projdeme si krok po kroku jednotlivé společenské místnosti a navrhneme konkrétní případy.

Představte si, že jako ústřední barvu si zvolíte oranžovou, k této barvě se samozřejmě hodí bílá a pak odstín šedohnědé a béžové. Tím jsme získali ústřední odstíny v interiéru, kde se je teď pokusíme různě modifikovat.

  • Kuchyně. Tyto odstíny přímo vyžadují přírodní dřevo. Kuchyňskou linku doporučujeme zvolit ve světlém dřevě v kombinaci s bílou. Zajistíte tak příjemný a vkusný vzhled. Na stěny použijte klidně všechny vámi zvolené barvy, ale jen v podobě několika prvků, pruhy, obrazce či cokoli jiného. Ve zbytku místnosti zachovejte bílou.
  • Jídelna. V jídelně opakujte u jídelního setu stejný typ světlého dřeva jako v kuchyni. Barvy využijte na čalounění jídelních židlí. Buď využijte všechny anebo jen tu, která je pro vás nejdůležitější. Zbytek můžete opakovat na roletách nebo závěsech. Do jídelny se hodí odstíny oranžové, které povzbuzují chuť k jídlu.

Obývací pokoj. Tady se můžete rozhodnout mezi dvěma možnostmi. Buď nakoupíte výrazný nábytek a okolní stěny, podlahy a doplňky zjednodušíte, hlavně v oblasti barev. Anebo to uděláte naopak. Koupíte bílý nábytek a ten, ze světlého dřeva, zatímco polštáře a koberečky budou výraznější, anebo koupíte oranžovou pohovku a bílé polštářky.

Rate this post